Aneta (37): Varovala jsem přítele, že ho opustím, když mě podvede. Když to udělal, moje reakce mě šokovala

blonďatá žena v posteli
Zdroj: Unsplash.com

Aneta na začátku jejího vztahu s Ivanem stanovila jedno pravidlo. Jestli ji někdy podvede, bez milosti ho opustí. Na nevěru měla totiž jasný názor a nikdy by ji neodpustila. Jenže po pár letech Ivan udělal chybu a Anety reakce překvapila nejvíc ji samotnou.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 01. 06. 2020 16:30

Po dvou mých posledních vztazích, které skončily nevěrou partnera, jsem se rozhodla, že už budu opravdu opatrná. Takže když jsem potkala Ivana, jasně jsem mu na začátku řekla, že jestli mě někdy podvede, tak ho okamžitě opustím. Ať se děje, co se děje. Donutila jsem ho slíbit, aby se se mnou nejdřív rozešel, než si s někým něco začne. Vysvětlila jsem mu své důvody a on to chápal.

Ivan samozřejmě říkal, že tomu rozumí a určitě nemá v plánu mě podvést. Jakmile jsme si takto promluvili, měla jsem pocit, že se mi konečně dobře dýchá a mohu se zase otevřít a zamilovat se vším všudy.

Měli jsme báječný život

Po nějaké době jsme spolu začali žít, narodila se nám dcera Denisa, pak jsme se vzali a o pár let později přišel na svět ještě náš syn Honzík. I když se dvěma dětmi to bylo trochu náročnější, pořád bych řekla, že jsme se měli krásně. V posteli nám to klapalo, jezdili jsme na chatu a někdy dali hlídat děti tchyni a vyrazili si spolu zase na rande.

Vážně jsme byli spokojení. O to víc mě zdrtilo, když mi Ivan jednou řekl, že ho strašně trápí jedna věc. Bál se mi to říct, protože věděl, jak se stavím k nevěře. Jak vyslovil to slovo, tak jsem doslova přestala dýchat. Ivan začal brečet a omlouval se, že měl po narození Denisky jeden úlet a strašně toho litoval. S tou ženou se nevídal, byla to jen jednorázová akce. A pak odešel vedle do pokoje s tím, že si jde balit věci.

Moje vlastní reakce mě překvapila

Musela jsem to zpracovat. Neměla jsem vztek, měla jsem strach. Věřila jsem, že jsme se milovali, nic nám nechybělo. Za žádnou cenu jsem ho nechtěla ztratit. Byl to pro mě šok. Běžela jsem za ním a klekla si na zem, plakala jsem a prosila, aby nikam neodcházel. Ivan si sedl ke mně a také brečel, že si balí věci, protože ví, jaký mám názor na nevěru. Jen ho strašně trápilo, že měl tajemství a nechtěl mi dál lhát.

„Prosím tě, vždyť já tě miluji. Žádný kufr si nebal. Ale opovaž se to ještě udělat!“ vyhrkla jsem ze sebe a oba jsme se úlevou zasmáli. Ivan mi slíbil, že to opravdu za ty nervy nestálo a nikdy to už neudělá a hned jsme se usmířili v posteli. Samotnou mě ale překvapilo, jak jsem reagovala, když jsem si celý život myslela, že takové věci tolerovat nebudu. Najednou jsem to byla já, kdo prosil o zachování vztahu. Někdy je zvláštní, jak si s námi city hrají.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články