Libuše (59): Partner mě šokoval. Po dvanácti letech soužití mi vypustil vanu a v županu mě vyhodil z domu

starší žena
Zdroj: Unsplash.com

Libuše byla po rozvodu dlouho sama. Po letech si konečně našla někoho, o kom si myslela, že je přesný opak jejího bývalého manžela. Jejich vztah měl také mouchy, ale žili spolu dvanáct let. Když ji zničehonic vyhodil jen s osobními věcmi na ulici. Jak Libušin příběh dopadl?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 24. 05. 2020 08:00

Moje děti mi říkají, že jsem nikdy neměla moc štěstí na partnery. Jejich otec byl totiž hrubián, začal pít a kolikrát jsem od něj dostala facku. Nechávala jsem si to líbit docela dlouho a držela jsem jen kvůli dětem. Když už byly velké a odstěhovaly se, udělala jsem to taky. Našla jsem si menší byt a rozvedli jsme se.

Přestala jsem doufat

Rok po rozvodu se mi dvořil soused a chvíli jsme se spolu vídali, ale ukázalo se, že to byl blázen a já od toho dala včas ruce pryč. Musela jsem si najít ale nový byt, protože žít vedle něj by bylo příliš riskantní. A tak jsem byla opět sama a už jsem ani nechtěla hledat někoho nového. Děti ke mně jezdily, společně jsme chodili za mým starším bratrem Jardou, který bydlel poblíž.

Jednou mě rozbolel zub, a tak jsem se objednala k zubaři. Tam jsem se seznámila s Vláďou. Byl starší než já a byla s ním legrace. Pořád jen vtipkoval a říkal, že je také rozvedený a užívá si života víc než předtím. Má pět psů a ve volném čase hraje golf. Nabídl mi, že mě to naučí. A od té doby jsme se dali dohromady. Jezdili jsme spolu na výlety, na golf, představila jsem ho dětem a nastěhovala jsem se k němu. On platil nájem a já ostatní zálohy a jídlo. Konečně jsem našla někoho, kdo mě nehuboval za vylité kafe, nebo za to, že jsem něco rozbila.

Nikdo není dokonalý

Ale i Vláďa měl své mouchy. Říkala jsem si, že nikdo není dokonalý, ale je pravda, že Vláďa byl docela žárlivý. Všichni mě chválili, že na svůj věk vypadám dobře, i Vláďa to říkal, ale paradoxně ho to štvalo. Na golfovém hřišti mě začal urážet, že s každým flirtuji. Když mě představil spoluhráčům, okamžitě mě seřval, abych se chovala slušně. Přitom já nic nedělala. Zdvořile jsem si s nimi povídala. Ale Vláďa to neuznal a klidně se mnou týden nemluvil. Aby mě urazil víc, nazýval mě starou bábou. A když na to zapomněl, byl to zase ten hodný chlap. Takto jsme spolu vydrželi dvanáct let.

Mám asi smůlu na partnery

Když jsem se jednou koupala, zuřivě vtrhl do koupelny, vypustil mi vanu a křičel na mě ať táhnu z jeho domu. Nevěděla jsem, která bije. Nechtěl mi nic vysvětlit. Dal mi jen kabelku a jednu igelitku s oblečením, pak po mně hodil telefon a řekl: „Tady máš důvod!“ a vystrnadil mě ven a zamkl dům.

Na telefonu byl akorát nepřijatý hovor od mého bývalého manžela. Nic jiného. Ani nevím, proč mi volal a neměla jsem chuť to zjišťovat. Zavolala jsem bratrovi, jestli by pro mě nepřijel a nemohla bych u něj chvíli bydlet. Vláďovi jsem napsala zprávu, že s bývalým nic nemám a nevím proč mi volal. Vláďa se mi za měsíc ozval a omluvil se, že to přehnal. Ale toto už bylo hodně přes čáru. Sice jsem se nastěhovala zpátky, jednou je to mezi námi dobré, jindy horší. Ale hledat si někoho nového na stará kolena se mi nechce.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články