Sára (32): Vyjížděli jsme k nezvanému návštěvníkovi lesa. Od té doby jsem ráda za nudné směny

Sára (32): Vyjížděli jsme k nezvanému návštěvníkovi lesa. Od té doby jsem ráda za nudné směny

Sára (32) měla toho dne rutinní policejní směnu. Na jí přiděleném území se toho nikdy příliš zajímavého nedělo. Občas ale musela řešit hospodské rvačky, sousedské spory a vloupačky, což tvořilo hlavní náplň její pracovní činnosti. Až jednoho dne...

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 17. 07. 2020 15:00

Moje práce mě baví, i když většinou nemusím řešit nic zvláštního nebo zajímavého. S tím jsem se už smířila. Po tom co jsem ale jednoho dne na směně zažila, bych svou touhu po zajímavých případech raději vzala zpět. Jsem teď ráda za všechny rutinní případy, které mi dřív připadaly nudné.

Už se stmívalo, když zazvonil telefon

Už se smrákalo, když zazvonil telefon. Volal vlastník pozemku uprostřed lesa, že se mu někdo motá kolem dřeva, které tam má uskladněné, že ho zachytila fotopast. Ty lidi si nedají pokoj, pomyslela jsem si a spolu s kolegou jsme vyrazili na obhlídku.

Na místě nikdo nebyl

Bylo třeba sjet kousek cesty lesem a dál kvůli hustému stromovému porostu pokračovat pěšky. Když jsme dorazili na místo, nikdo tam nebyl. Takže jsme pánovi předali zprávu, že se o svůj majetek nemusí bát, že na místě nikdo není a zřejmě se jednalo jen o někoho, kdo si tam krátil čas.

Pán se ozval znovu

Bylo 11 hodin večer, když se nám vlastník pozemku ozval znovu. Tvrdil, že ten samý člověk se tam objevil znovu. Omlouval se, že je mu to trapné, ale prosil nás, zda bychom tam nemohli ještě jednou vyrazit a místo zkontrolovat. Tou dobou už byla tma jako v pytli.

Žádosti jsme se rozhodli vyhovět, a znovu jsme se vydali na ono místo. Tentokrát jsme se rozhodli oblast opravdu důkladně pročesat. Prošli jsme každý kout, ale nikde ani živáčka. Telefonicky jsme pak kontaktovali majitele, který byl touto zprávou překvapen a stále opakoval, že to není možné. Poprosil nás o služební email, že nám něco pošle.

Fotografie z fotopasti nás vyděsila

Dorazil email s fotografií a krátkou zprávou: Vždyť stojí za Vámi, jak to, že jste si ho nevšimli. Byla to fotka z fotopasti, která nás zachycovala při kontrole pozemku se zřetelnou cizí tmavou postavou, která stojí nehnutě za námi. Dodnes si to ani jeden z nás nedokáže racionálně vysvětlit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články