Žaneta (39): Můj muž mi koupil oblečení a nutí mě ho nosit. Takhle se ale oblékat nemůžu

Žaneta (39): Můj muž mi koupil oblečení a nutí mě ho nosit. Takhle se ale oblékat nemůžu

Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka. Žaneta nikdy neměla problém v oblasti módy, je přesvědčena, že se obléká patřičně ke svému věku a líbí se sama sobě. Dlouhá léta proti tomu nenamítal nic ani její manžel Ondra. Jenže poslední dobou změnil názor a rozhodl se udělat Žanetě radost. Tím ji ale velmi zaskočil.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 12. 07. 2020 13:00

Jako každá žena se i já ráda hezky oblékám, ale že bych vyloženě musela každý měsíc nakupovat nové kousky, to opravdu ne. Mám oblečení i několik let a když mi sedí, nevyhazuji ho a za nové zbytečně neutrácím. Je pravda, že před narozením dcery Agáty (7) jsem se oblékala jinak, ale věci, které jsem nosila tehdy, si nyní nemohu dovolit. Přeci jen už mi bude čtyřicet, jsem máma a potřebuji vypadat solidně.

Když jsme si s manželem Ondrou někam vyšli, nijak moje oblečení nekomentoval, většinou ho pochválil, ale poslední rok mě častěji pobízel, abych si koupila něco nového. Nechtělo se mi a stejně jsem většinou skončila v dětském nebo pánském oddělení a nakoupila něco pro něj a Agátu.

Vzal to do svých rukou

To se ale Ondrovi přestalo líbit a jednou odpoledne mi donesl dvě tašky nového oblečení. Koukala jsem na něj jak blázen. Když jsem všechno vyndala, polil mě pot. Několik krátkých sukní, mezi nimi i kožená, podvazky, krajkové punčochy, halenky s výstřihem a další a další. Naléhal na mě, abych si to hned zkusila, jako na potvoru mi všechno sedělo dobře, ale cítila jsem se v tom jako prostitutka.

Ondrovi ale zářily oči, povalil mě na postel a pomilovali jsme se. Na zpestření manželských radovánek mi to nevadilo, jenže on chtěl, abych si vzala koženou sukni a krajkované punčochy i na večírek. Říkala jsem mu, že se v tom opravdu necítím, a navíc v mém věku se to už nehodí, ale on se urazil, že za to utratil peníze a já to nechci nosit. Odmítl na večírek jít, protože se prý zase obleču jako stará panna a on jen chtěl, aby všichni věděli, jakou pěknou manželkou má. Neměla jsem chuť se hádat, a tak jsem si to nakonec oblékla a vyrazili jsme.

Dělá mu to dobře

Na ulici se po mně každý otáčel a v metru lidi civěli jak blázni. Strašně jsem se styděla, ale Ondřej se ke mně tiskl a začal mě líbat a uklidňovat, že jsem sexy. Na večírku to bylo to samé. Doma jsem si konečně oddechla, že si to mohu svléknout a už nikdy jsem si to nechtěla vzít.

Jenže za týden přinesl Ondra další nový kousek a řekl, že si to mám vzít na jeho firemní akci. Přišlo mi to krajně nevhodné, ale jemu asi dělá dobře, že si ostatní myslí, že sbalil prostitutku. Pokaždé, když máme někam jít, tak musím mít buď odhalené nohy s krajkovými punčochy nebo veliký výstřih, když si to odmítnu vzít, vznikne hádka, a nakonec se mu podřídím a obleču si to. Ale zaslechla jsem, že už si lidé říkají, že jsem asi změnila povolání, a to je pro mě poslední kapka. Ondra to ale ignoruje a dál mi kupuje nové kousky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články