Iva (35): Dala bych za manžela ruku do ohně. Jenže se ukázalo, že je bravurní lhář

Iva (35): Dala bych za manžela ruku do ohně. Jenže se ukázalo, že je bravurní lhář

Iva se divila své kamarádce, která se po letech dozvěděla, že jí manžel zahýbal. Ťukala si na čelo a nechápala, že nic nepoznala. Se svým manželem měla dobrý vztah a neměla důvod mu nevěřit. Jenže lež má krátké nohy a Iva se dozvěděla nepříjemné věci.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 30. 06. 2020 10:00

Když se mi kamarádka svěřila, že zjistila, že jí už dva roky manžel zahýbá s jinou ženou, moje první reakce byla: „Proboha, a to jsi nic za ty dva roky nepoznala?“ Tvrdila mi, že ne. Kroutila jsem hlavou a myslela si, že museli mít opravdu velké problémy, protože nikdo nedokáže tak dlouho skrývat takové velké tajemství.

„To jsi z něho necítila jinou ženu? Nebylo ti divné, že nebývá doma? Že si schovává telefon?“ pokládala jsem jí neustále otázky a ona plakala a na všechno odpovídala, že ne. Pak se na mě podívala a jízlivě poznamenala: „Počkej, až budeš mít lež přímo před očima a také to neuvidíš.“ Dušovala jsem se, že my máme s Adamem vztah založený na naprosté důvěře.

Věřila jsem mu

Přesto, když jsme spolu večer leželi v posteli, jsem se ho zeptala, jestli mi někdy zalhal. Odpověděl, že nikdy a doufá, že ani já jemu. Zajímalo mě, jestli mi někdy byl nevěrný, ale úplně se naježil: „Blázníš? Proč bych to proboha dělal?!“ a já se utvrdila v tom, že mám toho nejlepšího muže pod sluncem. Říkal to tak skálopevně a přesvědčivě, že jsem neměla důvod mu nevěřit. Nechoval se divně, nezapotil se u toho, nekoktal, prostě mi nelhal. Alespoň já si to myslela.

Jednou mi volala známá, že viděla Adama v jiném městě, jak nakupuje s jednou paní. Zeptala jsem se ho, jestli tam byl, ale říkal, že ne. Napsala jsem jí, že se spletla, a ona odpověděla, že jestli řídí stříbrné Audi, tak to byl on. V tu chvíli mi zatrnulo. Odpoledne jsem ho poslala s naším synem na nákup a podívala se do jeho notebooku, prohledala jsem všechno, a nakonec se mrkla do jeho emailové schránky.

Byla jsem v šoku

Byly tam desítky zpráv z nějaké seznamky, kde se mu ozývaly cizí ženy. Jedna Denisa mu psala dokonce opakovaně. Doma jsem na něj uhodila: „Ty máš ženskou?! A bacha na to, co mi řekneš, něco už vím!“ a on se úplně rozklepal a vypadlo z něj, že se jmenuje Martina a kdysi dávno s ní měl pletky, jenže s ním otěhotněla, on jí posílá alimenty a občas jí pomáhá s nákupem a bere syna na hřiště. Jinak s ní opravdu nic nemá. Málem jsem se pozvracela. „Ty máš dítě se ženskou ze seznamky?! A jmenuje se Denisa?“ řvala jsem po něm. A on na mě šokovaně hleděl. „Jo, ty myslíš tohle…“ evidentně jsme každý mluvili o něčem jiném.

Můj drahý, čestný muž se několik let občasně scházel kvůli sexu se ženami ze seznamky. Mimo to se mu ale před sedmi lety narodilo dítě se ženou, kterou potkal na tenise. Jeho služební cesty, nečekané výdaje za větší zálohy, všechno byly sprosté lži. Lhal mi do očí s takovou sebejistotou, že jsem mu všechno věřila. Dopadla jsem jako kamarádka a možná ještě hůř, jsme manželé deset let a já osm let nevěděla o tom, co dělá.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články