Jana (35): Dcera mi zkazila mou druhou svatbu. Nikdy jí to nezapomenu

novomanželé, svatba
Zdroj: Unsplash.com

Jana se podruhé vdávala za muže, o kterém je přesvědčena, že s ním bude do konce života. Z prvního manželství má dceru Simonu a syn Daniel se jí narodil až s novým partnerem. S bývalým mužem nebyla šťastná a její dcera to ví, ale rozhodla se, že jí její svatební den zničí.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 06. 2020 10:00

Moje dcera Simona (10) se narodila dva roky po mojí první svatbě. Tenkrát jsem si brala Adama a byla to velká chyba. Vzali jsme se totiž už po půl roce a pamatuji si, že jsem si před oltářem říkala, že jsme se dost unáhlili.

Ono to před svatbou a ještě nějakou dobu po ní fungovalo, ale jednou přišel Adam opilý a byl agresivní a vrazil mi facku. Sváděla jsem to na alkohol a na nějakou chvíli byl klid a já otěhotněla. Měli jsme velkou radost, když se narodila Simonka. Jenže Adam mi doma nepomáhal a do hospod chodil častěji, až se opět vrátil v blbé náladě a schytala jsem to. Časem se to stupňovalo a z facky byla naražená žebra, podlitiny v obličeji a kopance do břicha. Divila jsem se vždycky ženám, které jsou týrané a agresora omlouvají, až jsem byla jednou z nich. Nakonec jsem odešla, když Simonce byly tři roky.

Měla jsem sílu žít

Rozvod mi dal sílu se nadechnout a já jsem po nějaké době potkala Jardu. Byl o šest let starší, bezdětný a také rozvedený. Když jsme se k němu nastěhovali, Simoně bylo pět let a brala to normálně. Pak jsem otěhotněla a ona se radovala z malého brášky Daniela. S Jardou jsme žili „na hromádce“ dlouhých pět let a mně to vůbec nevadilo, nemyslela jsem si, že se ještě někdy vdám, ale když mě požádal o ruku, samozřejmě jsem souhlasila.

V den svatby ke mně domů přijela fotografka a zachycovala ranní přípravy. Když jsem šla obléknout děti, Daneček byl kouzelný, pořád mě objímal a říkal, jak jsem krásná. Ale Simona byla od rána příšerná. Odmítla si obléknout šaty, vyváděla, boty hodila z okna, a nakonec mi s oblékáním šatů pomáhala fotografka, protože Simona mi je nechtěla ani zapnout. Domlouvala jsem jí, prosila, křičela, nic nezabíralo. Nakonec jsem rezignovala a doufala, že jí dojde, jak je pro mě ten den důležitý.

Bylo to peklo

Když začala hrát při obřadu první písnička, Simona zařvala na celou místnost, že nás nenávidí a utekla na chodbu. Šli jsme s Jardou za ní, ale seděla na zemi a rozpustila si nejen účes, ale začala si ničit i šaty. Bylo mi do breku, ale Jarda řekl, ať ji necháme a budeme pokračovat bez ní. Lezla mi tak na nervy, že jsem s tím neměla vůbec problém, ale bylo mi to líto.

Po obřadu jsme šli na oběd a já už měla zkaženou náladu. Simona odmítla sedět vedle nás, hodila skleničkou a dělala scény. Nakonec se nabídla moje sestra, že ji odveze domů a bude tam s ní. Nechtěla jsem, aby odešla z mé svatby, nemyslím Simonu, ale mou sestřenici. Simonu bych nejraději vystřelila na Měsíc. Společné fotky s ní nemáme, když už na nějaké fotce je, tak je to hrůza. Oči v sloup, otrávený obličej. S Jardou jsme pořád spolu a klape nám to. Nelituji toho, že jsme manželé. Ale na náš svatební den nevzpomínám ráda.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články