Karolína (28): Když jsem dostříhala zákaznici, vpálila mi, že má poměr s mým přítelem

Karolína (28): Když jsem dostříhala zákaznici, vpálila mi, že má poměr s mým přítelem

Karolína je vyučená kadeřnice a moc ji práce baví. U rodičů v domečku si v přízemí udělala malé kadeřnické studio a neměla o klienty nouzi. Jednoho dne se k ní na stříhání objednala slečna, která po skončení zaplatila a místo poděkování jí oznámila šokující pravdu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 24. 06. 2020 11:00

Už odmala jsem strašně ráda stříhala panenky a když mi bylo devět, ostříhala jsem vlasy i sobě. Mamka tenkrát strašně vyváděla a dovedla mě ke kadeřnici, která mi účes spravila. Toužila jsem se stát také kadeřnicí, i když mamka si přála, aby ze mě byla doktorka nebo právnička.

Nakonec jsem se opravdu vyučila a před dvěma lety jsem si otevřela živnost a u rodičů si v přízemí udělala z jedné místnosti menší kadeřnický salonek. Nejdříve ke mně chodily kamarádky, pak jejich maminky a už se to rozkřiklo. Mamka byla pyšná, že se mi práce rozjela a sama ke mně ráda chodila. Vždycky jsem jí se smíchem připomněla, jak mě od toho zrazovala.

Na přítele jsem žárlila

Před rokem jsem se seznámila se svým přítelem Vojtou. Je o rok starší než já a pomalu jsme už začali zvažovat, že bychom bydleli spolu. Jenže Vojta pracuje jako barman v jednom klubu, a to je často důvod našich hádek. Je moc hezký a vadí mi, že je až přehnaně milý na ostatní slečny. On to ale zdůvodňoval vždycky tím, že pak dostává větší dýško. Hlavně, když jsme se hádali, byla jsem ráda, že můžu jít k sobě domů, proto jsem to bydlení nechtěla uspěchat.

Jednoho dne se ke mně objednala nějaká slečna, když dorazila, prohlížela si, jak to u mě vypadá, a měla pěkné, dlouhé vlasy. Když jsem jí je umyla, usadila se a všimla si, že mám na poličce fotku, kde jsem s Vojtou, a podotkla: „To je váš manžel?“ Zasmála jsem se, že ještě ne. A ona se na něj vyptávala víc a víc.

Dala jsem jí šílenou radu

Nakonec začala mluvit o sobě, že s někým randí, ale je zadaný. Já ji mlčky poslouchala a stříhala a ona vyprávěla dál, jak jí nový přítel slibuje, že se se svou slečnou rozejde, protože jim to neklape a hází na ni jednu špínu za druhou. Obvykle se snažím být s každým zákazníkem zadobře, takže jsem jí v tu chvíli hloupě přitakala a řekla, že když jim to neklape, tak ať do toho jde. Žijeme přece jen jednou.

Ona v podstatě už celou dobu mluvila jen o něm, chlubila se, co jí kupuje, kam s ní chodí a jak je úžasný. Nakonec jsem jí vlasy vyfoukala, ona mi zaplatila a pak se na mě podívala a řekla: „Mimochodem, jmenuje se Vojta. Tak jsem ti to přišla říct, abys to věděla. On by se k tomu nedokopal“ a koukala na mě. Nedokázala jsem jí na to nic říct, chtělo se mi brečet a ona se jen ušklíbla a odešla. Volala jsem okamžitě Vojtovi a ten se to ani nesnažil zapírat. Samozřejmě, že ji sbalil v baru. Hned jsem se s ním rozešla a pořád je mi z toho hodně úzko.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články