Eva (35): Ve vzteku jsem manželovi řekla, že už s ním nikdy nebudu spát. A on to vyřešil po svém

Eva (35): Ve vzteku jsem manželovi řekla, že už s ním nikdy nebudu spát. A on to vyřešil po svém

Asi každému se stalo, že řekl ve vzteku něco, co tak nemyslel. Paní Evu manžel dopálil tak, že mu řekla, že už s ním nikdy nebude spát, aby si to klidně řešil jinde. Byla tak rozzlobená, že si za tím stála pár dní, ale nikdy by nevěřila, že ji manžel vezme za slovo.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 06. 2020 07:30

S Kamilem jsme spolu už skoro sedm let a za ta léta jsme se pohádali už tisíckrát. Jenže jsem to vždycky byla já, kdo se přišel omluvit, i když nebyla vina na mé straně. Nesnesla jsem pocit, že spolu nemluvíme a je mezi námi dusno.

Tím spíš, když se nám narodila dcera, tak jsem zaprvé nechtěla šarvátky řešit před ní a zadruhé mi přišlo, že když mezi námi byla blbá atmosféra, malá to cítila. Ne vždy to bylo jednoduché. Někdy se se mnou manžel hádal, když si dcera hrála v obýváku, a po hádce vždycky odešel ve vzteku ven. Já jsem nikam jít nemohla a vztek jsem v sobě dusila. Netvrdím, že jsme se hádali pořád, měli jsme víc normálních dní, ale jednou za týden to bylo určitě.

Nikdy neříkej nikdy

Jenže ve mně se potlačovaný vztek hromadil. Když jsem jednou večer dala malou spát, opět jsme se s Kamilem chytli. A tentokrát pořádně. Já se absurdně snažila šeptem křičet, ale jemu to bylo jedno, jestli ji vzbudí. Malá měla postel hned vedle nás a já ho prosila, aby byl potichu, ale on říkal, že když ho přestanu rozčilovat, tak nebude křičet. A tehdy jsem měla takovou chuť po něm něco hodit, že jsem místo toho řekla, že už s ním nikdy v životě nebudu spát. Prostě nikdy. A trvala jsem si na svém. „Opravdu už nikdy?“ zeptal se a já řekla, že opravdu. „Takže to mám řešit jak?“ ptal se a já mu odsekla: „Klidně si na to najdi někoho jinýho, mně už je to jedno!“ a šla jsem spát.

Druhý den jsem se vzbudila se špatnou náladou. On odešel do práce, kde přišel na jiné myšlenky, ale já byla doma pořád s malou a myslela na to. Poprvé v životě jsem neměla vůbec v plánu se omluvit.

Vzal to doslova

Za tři dny mi přinesl kytku, ale neomluvil se. Já jsem chtěla jen slyšet slovo „promiň“, ale on to prostě neřekl. Znovu se chtěl pomilovat, ale já se na něj podívala a řekla jsem, že jsem se snad minule vyjádřila jasně. Kamil odvětil: „Dobře“ a otočil se na bok. Takhle naštvaná jsem dlouho nebyla a trvalo to přes týden. Poté jsem se s ním snažila komunikovat, hlavně kvůli malé, a den ode dne to mezi námi bylo lepší.

Skoro po měsíci jsme už byli v pohodě a já se chtěla milovat, ale Kamil mě odmítl, protože je unavený. To mě překvapilo, myslela jsem, že se na sebe po takové pauze vrhneme. Druhý den za mnou přišel a omlouval se, že si myslel, že s ním už opravdu nebudu spát a rozvedeme se, a tak si prý užil dvě noci po sobě s jinou ženou. Málem jsem si oči vyplakala. Přece věděl, že jsem to řekla ve vzteku, ale on se prý domníval, že to myslím vážně. Byla to pro nás dost velká zkouška a dlouho jsem byla smutná, ale zůstali jsme spolu a paradoxně se teď kvůli tomu skoro nehádáme a když už, tak si dávám velký pozor na pusu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články