Michaela (36): Mého bratra týrá přítelkyně, vytáhla na něj nůž. Mám strach o jeho život

smutná žena
Zdroj: Pixabay.com

Co si většina z nás představí pod pojmem domácí násilí? Ano, obvykle uvažujeme o týrané ženě, která nedokáže utéct od násilníka a jeho chování omlouvá. Ovšem stávají se i případy, kdy násilníkem je žena. To je Dušanův příběh. Svěřila nám ho jeho sestra Michaela.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 05. 2020 08:00

Mám staršího bratra Dušana (40). Nikdy neměl žádný dlouhodobý vztah, špatně se seznamoval a téměř všechny přítelkyně mu byly nevěrné. Máma mu poradila, ať si najde maminku s dítětem, která bude za tak hodného chlapa ráda. A tak to udělal. Našel si Světlanu. Světlana nepochází odtud, ale pracuje zde a říká, že jakmile se ji tu začne dařit, přiveze sem i své dítě, které je zatím v její zemi s babičkou. Je o pár let starší než Dušan, a tak jsme mysleli, že bude mít v hlavě vše srovnané.

Jiná země, jiná nátura?

Musím říct, že když nám ji poprvé představil, působila celkem mile, to jsem tehdy netušila, že její první návštěva je zároveň i poslední. Dušan říkal, že je rád, že není sám a Světlana ho miluje. Bohužel ho milovala tak moc, že bez něj nemohla být a zakazovala mu chodit za přáteli. A Dušan ji věrně poslouchal a nikam nechodil. Když mu zakázala vídat i nás, věděla jsem, že něco není v pořádku. Jenže Dušan to neviděl. Nezvedal nikomu telefon, neodpovídal na zprávy, nic.

Dostala jsem strach

Měla jsem strach, tak jsem jela za ním domů. Tam nebyl. Tak jsem zamířila do práce. Pohled na něj mi vyrazil dech. Byl minimálně o deset kilo lehčí a pod okem měl monokl! Dušan se rozpačitě smál a povídal, že špatně upadl, když venčil jejich nového psa. A proto za námi už nejezdí a telefony nezvedá, protože ho zaměstnává pes. Něco mi na tom nesedělo. Přece znám svého bráchu a v hloubi duše cítím, že není v pohodě. Doma jsem o tom mluvila s manželem a ten říkal, že brácha je dospělý a určitě si poradí. Ještě ten večer na nás někdo naléhavě zvonil. Šla jsem otevřít a málem se rozbrečela. Byl to Dušan.

Bratrova návštěva mě zdrtila

Dlaň měl ovázanou šátkem a vypadal jako troska. Konečně se otevřel a svěřil mi, že ho Světlana nějakou dobu týrá. Začínala obyčejnými fackami, které nahradila pěstmi. Ve spánku na něj lila horkou vodu. Nevěřila jsem vlastním uším. „Proč si to necháš líbit?! Vždyť jsi silnější!“ křičela jsem. Dušan ale tichým hlasem vysvětlil, že ženy se nebijí. „Dobře, ale můžeš ji opustit. Radši buď sám, než žít v teroru!“ prosila jsem ho. Omlouval ji tím, že je frustrovaná, že zde nemá dceru a vždycky se mu poté omluví.

Několikrát na ně sousedi volali policii, ale Světlana samozřejmě lhala, protože kdo by věřil tomu, že žena mlátí muže? Další peklo nastalo, když na něj vytáhla nůž a pořezala ho na dlani proto, že byl v práci déle. Vykopla ho z bytu, zamkla a on neměl kam jít, tak šel k nám. Druhý den ráno už byl pryč. Nejspíš se mu omluvila a já jsem si jista, že by ho svou lásku doslova zadusila. Jak je možné, že si nechá Dušan líbit takové věci? Pramení to z nevěr, které zažil a díky kterým utrpěla jeho sebeúcta? Proto je teď rád za každé falešné vyznání lásky po noci strávené s pěstmi? Bojím se o jeho život, ale on ji dává další a další šance.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články