Vanda (33): Manžel mi zakázal všechny kamarádky. S tou poslední se scházím tajně

Vanda (33): Manžel mi zakázal všechny kamarádky. S tou poslední se scházím tajně

Vanda zažívá krizi se svým manželem, hodně se změnil a pomalu jí začal zakazovat všechno, na co byla zvyklá. Vadily mu i její kamarádky a musela se s nimi postupně přestat vídat, aby neměla doma zle, protože manžel je přesvědčený, že na ni mají špatný vliv. S tou poslední se ale Vanda schází tajně a přemýšlí, co dělat dál.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 07. 07. 2020 13:00

Když jsem před lety u oltáře navlékala snubní prstýnek Erikovi, podívala jsem se do jeho očí a řekla si, že s ním zůstanu celý život. Erik mi pomohl, když jsem byla kdysi psychicky na dně a neopustil mě, ani když jsem se jednou v opilosti líbala s bývalým přítelem. Moje prohřešky mi nikdy nepřipomínal a já se ze všeho poučila a doslova jsem ho uctívala za to, jaký je.

Nastal obrat

Jenže po svatbě převzal kontrolu nad vším. Začal rozhodovat, co budu doma vařit, měl připomínky k mému oblečení a já poslouchala na slovo a dělala všechno tak, jak chtěl. Když jsem šla posedět s kamarádkou a vrátila se trochu později, nelíbilo se mu to. Nepřál si, abych s ní chodila popíjet, a já mu tenkrát dala za pravdu, že jsem to asi přehnala.

Od té doby kontroloval každý můj krok. Druhá kamarádka mu také vadila, protože slyšel, jak neustále rozebírá chlapy a na mě to má prý špatný vliv. Erik tvrdil, že po každém setkání s ní jsem špatně naladěná, protože si pořád stěžuje a mám tendenci se potom akorát hádat. Bránila jsem ji, že není tak špatná, ale nakonec jsme se pohádali a on řval: „Vidíš? Kdybys tam nešla, tak se nehádáme“ a zakázal mi se s ní vídat. Nechtěla jsem, abychom měli problémy, a když mi dal vybrat, jestli je pro mě důležitější náš vztah, nebo kamarádky, samozřejmě, že jsem hbitě odpověděla, že náš vztah.

Zbyla mi už jen jedna

Takto mi zakázal čtyři moje kamarádky a o mužských kamarádech ani nemluvím, ti byli tabu už dávno. Zbyla mi akorát poslední, se kterou jsem chodila na jógu. Erikovi jsem o ní raději neřekla a aby věřil, že opravdu chodím jen na jógu kvůli zádům, nechala jsem se od něj párkrát odvézt až před studio. Jenže občas jsem Káťu přemluvila, abychom si zašli radši na kafe a místo jógy si nerušeně hodinu povídaly. Tak urputně jsem s někým potřebovala mluvit a ona poznala, že nejsem v pohodě.

Každý týden už chodíme místo jógy do jedné zastrčené cukrárny a já vím, že kdyby se to Erik dozvěděl, měla bych malér. Jenže toto není v pořádku, a když jsem se minule před Káťou rozbrečela, nabídla mi, že můžu jít k ní. Nechci přijít o poslední kamarádku, ale ani o Erika. Snažím se odhodlat k rozhovoru s ním a asi to nebude příjemné, ale potřebuji zpátky svoji svobodu nebo mi nezbyde nic jiného, než si sbalit kufry.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články