Mirka (36): Podstrčila jsem manželovi ženskou, chtěla jsem se s ním rozvést. Dopadlo to ale jinak

Mirka (36): Podstrčila jsem manželovi ženskou, chtěla jsem se s ním rozvést. Dopadlo to ale jinak

Naše čtenářka Mirka měla klidné manželství, ale jí to už dlouhodobě nevyhovovalo. Manžel byl hodný, slušný člověk a ona měla špatný pocit, kdyby se s ním rozvedla jen tak. Jednoho dne ji napadlo, že by bylo snazší, kdyby ji podvedl a rozhodla se to zrealizovat. Přečtěte si její příběh.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 07. 2020 11:00

Když jsem se seznámila s Luďkem, byla jsem po rozchodu a začala k němu chodit na rehabilitace. Docházela jsem dvakrát týdně a pokaždé jsme si povídali o všem možném. Vyjadřoval se na úrovni a byl úplně jiný než můj bývalý. Jak jsem rehabilitace dochodila, domluvili jsme se, že si dáme rande.

Nebyl to vyloženě typ chlapa, který by mě normálně upoutal. Vždycky jsem si hledala někoho, kdo je trochu akční, divoký, Luděk byl takový tichý a řekla bych, že až moc hodný. Chyběla mi taková ta počáteční zamilovanost, to vzrušení z prvního polibku, ale jinak jsme si rozuměli a já si řekla, že je to možná správně, protože u většiny vztahů vždycky zamilovanost vyprchala a pak to bylo na bodu mrazu. My jsme naopak působili, jako bychom spolu byli už deset let.

Nudilo mě to

Po dvou letech jsme se vzali a narodila se nám dcera. Naše manželství bylo naprosto bezproblémové, ale byla to nuda. Všichni říkali, ať jsem ráda, že se nehádáme, ale mně už ta přílišná obětavost začala lézt na nervy. Cokoliv jsem mu vytkla, za to se omluvil, i když jsem ani nebyla v právu. Měla jsem pocit, že i kdybych mu ublížila, tak za mnou přiběhne se srdcem na dlani a začalo mě to dusit.

Přemýšlela jsem o rozvodu, ale cítila jsem se strašně, že hlavní důvod je ten, že je na mě až moc hodný. Bavily jsme se o tom s kamarádkou a ona řekla: „Kdyby tě aspoň podváděl, co? To by bylo snazší“ a zasmála se. Jenže mně to od té doby vrtalo hlavou a přišlo mi to jako geniální nápad. Kdyby mě podvedl, mohla bych odejít, aniž bych já byla ta špatná. Ale on do hospod nechodil, žil jen pro mě a pro naši dceru. Navrhla jsme kamarádce, jestli by ho nesvedla, ale nechtěla do toho být namočená. Měla ovšem známou Janu a ta takové věci nikdy neřešila. Sešly jsme se a já jí řekla svůj plán. Zdálo se, že ji to ani nepřekvapilo a já jí poradila, aby se objednala na rehabilitace, že jí to zaplatím.

Měla jsem plán

Řekla jsem jí, jaký Luděk je, o čem se s ním má bavit, a čekala, jak se to vyvine. Po prvním sezení mi psala, že to bylo příjemné, ale musí na něj pomalu. Nechala jsem tomu čas a když Jana skončila rehabilitace, volala jsem jí, jenže mi to nebrala.

Luděk ten den přišel později a beze slova mi podal žádost o rozvod. Upřímně mě to překvapilo, od něj jsem to opravdu nečekala. Luděk nezvýšil hlas, nehádal se, jen mi tiše sdělil, že když jsem s ním tak nešťastná, tak mi to ulehčí a rozvedeme se. Jana mu prý na konci všechno prozradila. Vysvětlil mi, že se ke mně choval slušně, protože mě miluje a zasloužím si to po všech útrapách, navíc mi chtěl dokázat, že ne všichni chlapi jsou takoví zmetci, jako byl můj bývalý. Bylo mi do breku, cítila jsem se strašně hloupě a už jsem se rozvádět nechtěla. Výrazně se tím pročistil náš vztah a Luděk slíbil, že bude trochu živější, když už mu nebudu podstrkávat cizí ženský.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články