Pavlína (34): Na třídním srazu jsem se zamilovala do svého učitele. On mi ale prozradil šokující věc

kudrnatá žena
Zdroj: Pixabay.com

Naše čtenářka Pavlína studovala na umělecké škole a když se po maturitě odstěhovala do Prahy, nezůstala s žádným z jejich spolužáků v kontaktu. Jednoho dne jí přišla pozvánka na třídní sraz po patnácti letech a ona na něj šla. Tam se dozvěděla něco šokujícího.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 06. 2020 07:30

Vždycky jsem si myslela, že ze mě bude malířka. Milovala jsem umění a malovala jsem odjakživa, takže umělecká střední byla jasná volba. Jenže uchytit se jako malířka nebylo snadné, i když mi můj učitel v prváku fandil a říkal, že na to mám. Měla jsem ho ráda, kolikrát jsme spolu po hodině koukali na výtvory ostatních a hodnotili je.

Dobře se mi s ním povídalo, nebyl to žádný starý morous, naopak byl mladý, byl to absolvent zdejší školy, a dokonce měl kapelu. Párkrát jsme se se spolužačkou Katkou zašly podívat na jejich vystoupení do místního klubu a já o něm pořád básnila.

Malování jsem odsunula

Po maturitě jsem se odstěhovala do Prahy a našla si práci v úplně jiném oboru. V práci jsem se seznámila s Viktorem a dva roky po našem seznámení mě požádal o ruku. Jenže žít s ním a pracovat byla chyba. Byli jsme spolu pořád a doma se bavili jen o práci. Nakonec jsme se rozvedli. Viktor z práce odejít nechtěl, ale já ho nemohla mít dál na očích, tak jsem dala výpověď já.

Jednoho dne mi přišel email, kde můj bývalý spolužák svolával všechny lidi kvůli třídnímu srazu po patnácti letech. Měla jsem radost, i když jsem si nebyla jistá, jestli se poznáme. Sraz byl za dva měsíce a já se snažila něco málo zhubnout, abych vypadala co nejlépe. Když byl den srazu, skončila jsem v práci dřív a jela domů za rodiči. Nachystala jsem se a vyrazila, byla jsem strašně nervózní, jak to bude probíhat, ale obavy byly zbytečné. Všichni mě poznali, i když já jsem si u pár lidí nebyla jistá.

Oživily se mi vzpomínky

A v tom jsem viděla Ondřeje, mého učitele. Vyrazil mi dech. Vypadal úžasně, jak zestárl, měl lehce prošedivělé vlasy a já se do něj znovu zamilovala. Okamžitě jsem za ním šla a povídala mu o tom, co jsem dělala po škole, básnila jsem o Praze a řekla mu o svém rozvodu. Všimla jsem si, že nemá prstýnek, a tak jsem si dala panáka na kuráž a řekla mu, že se mi vždycky líbil, ale samozřejmě jsem to musela tajit. „Teď už můj učitel nejsi“, řekla jsem a dychtivě čekala, jak zareaguje. Jenže on mi řekl, že se mu co nevidět narodí dcera. Byla jsem zklamaná a cítila se trapně, že jsem se ho na to nezeptala ještě předtím.

Šla jsem se raději bavit s ostatními, ale on mě prosil, ať se bavíme dál, že o nic nejde. Snažila jsem se předstírat, že jsem v pohodě a zeptala se ho, jestli neví, proč nepřišla Katka a on sklopil oči a řekl, že Katka na naší škole pokračovala, aby byla bakalářka a dali se dohromady a čekají spolu druhé dítě. Spadla mi brada a nezmohla jsem se na slovo. Celou střední se s ní nebavil, ke mně měl nejblíže a ona věděla, že se mi líbí. Já vím, že jsem nemohla čekat, že se dáme dohromady, ale odcházela jsem zklamaná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články