Eliška (36): Dárek k narozeninám nám málem zničil manželství. Vůbec nic jsem netušila

Eliška (36): Dárek k narozeninám nám málem zničil manželství. Vůbec nic jsem netušila

Paní Eliška má manžela a doposud si myslela, že její manželství je jako kterékoliv jiné. Bylo jim spolu dobře, i když se občas hádali. Většina jejich hádek se týkala financí, až jednou Eliška zjistila, v čem je problém. O manželově závislosti nic netušila.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 06. 2020 07:30

Začalo to nevinně. Můj manžel Jirka slavil narozeniny a dostal od mé sestry stírací los. Dělali jsme si srandu, že ho musí setřít až všichni odejdou, aby nám nezáviděli ty milióny. Milióny sice nevyhrál, ale setřel si výhru za pár stovek. Strašně ho to potěšilo a hned druhý den si ji vyzvedl.

Za peníze si ovšem vybral další los a opět se mu poštěstilo. Smála jsem se a byla ráda, jaké má štěstí, ale on si za to na místě koupil další losy a nedostal zpět už ani korunu. Byl strašně naštvaný a já se ho snažila rozptýlit, že o nic nejde. Byla to zábava, mohly to být peníze navíc, ale prakticky o nic nepřišel. Jenže cestou domů byl pořád mrzutý.

Chtěl pořád víc

Druhý den přišel s tím, že měl tušení a koupil nám dva losy, ještě dražší, než ty předtím a dal si Sportku. Prý ho napadla vítězná čísla. Nechtěla jsem mu kazit radost a napjatě sledovala, co se na losu objeví. Bohužel nic. A Sportka také ne. Jirka nepochopitelně pěnil vzteky a říkal, že příště to musí vyjít, ale snažila jsem se ho brzdit. On se urazil a šel spát. Když jsem se ho poté ptala, jestli si koupil další los, odpověděl, že ne. Prý jsem měla pravdu a stačilo mu to.

Jednoho dne mi volal, že ztratil peněženku a musí jít na policii. Bylo mi z toho špatně, protože jsem věděla, že v ní nosí velkou hotovost. Přišel domů až za pár hodin a řekl, že peněženka se našla, ale zůstaly v ní jen doklady. Nějak jsme to překlenuli, ale hodně nám to v rozpočtu chybělo. Další měsíc přišel s tím, že půjčil kamarádovi na opravu auta a on mu to ještě nevrátil. Tlačila jsem na něj, aby nebyl takový dobrák a řekl si o ně, ale nechtěl na něj spěchat. Každý měsíc se mu přihodilo něco podobného a pokaždé jsme se pohádali.

Nevěřila jsem svým očím

Uběhlo pár týdnů a Jirka šel jako vždy do hospody a já uklízela. Vyházela jsem oblečení ze skříně a třídila, co už nenosím. Pak jsem to chtěla udělat i v Jirkově skříni. Mezi věcmi byla zahrabaná igelitka a když jsem se do ní koukla, málem jsem dostala infarkt. Byla plná losů a tiketů. Byly jich stovky. Dostala jsem příšerný vztek a vydala se za ním do hospody. Jenže on tam nebyl. Místní nás znají a říkali, že tam nebyl hodně dlouho.

Když jsem mu volala, tak to nebral. Přišel kolem půlnoci a já na něj uhodila, kde byl. Řekl, že v hospodě s chlapy. Křičela jsem na něj, že jsem tam byla a vysypala před něj tu igelitku. A Jirka se přede mnou rozbrečel jak malé dítě. Řekl, že pokaždé věřil, že něco vyhraje a někdy i vyhrál, ale vzápětí to zase utratil za další. Bylo to prý jako droga a aby nebyl bez peněz, chodil hrát automaty, kde si za celou noc vždycky pár stovek „vydělal“. Jirka mi slíbil, že přestane a já doufám, že budeme zase jako dřív. Nechápu, co dokázal jeden narozeninový los a že jsem byla tak slepá.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články