Hanka (28): Viděla jsem tátu s cizí ženskou. Nevím, jestli to mám říct mámě

Hanka (28): Viděla jsem tátu s cizí ženskou. Nevím, jestli to mám říct mámě

Hanka vyrůstala v úplné rodině, má ještě staršího bratra a když byla větší, přála si, aby si v budoucnu našla někoho, s kým bude celý život, tak jako to viděla u svých rodičů. Jenže jednoho dne uviděla, jak se její táta vede za ruku s cizí ženskou, a zůstala stát jak opařená. Teď neví, jestli to má říct mámě, která nic netuší.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 17. 07. 2020 16:30

Vzpomínám si, jak jsme kdysi na základce měli školní besídku a moje kamarádka brečela, že se na ni přišla podívat jen babička, protože maminku měla v práci a táta s nimi nežil. Říkala mi tenkrát, jak mi závidí, že mám oba rodiče, a já se podívala na mámu s tátou, jak vedle sebe sedí a drží se za ruce, a byla jsem moc ráda, že je mám oba.

Vyrůstali jsme se starším bráchou v panelovém domě a každou sobotu jsme společně všichni uklízeli a večer se dívali na film. Milovala jsem to a jak jsem byla větší, přála jsem si najít někoho, s kým mi bude taky tak dobře.

Chtěla jsem být jako oni

Prvního kluka jsem měla v šestnácti, po něm ještě jednoho a ve čtyřiadvaceti jsem potkala Aleše, se kterým jsem dodnes. Troufám si říct, že s ním už budu napořád, a když jsem ho přivedla k nám, rodiče z něj byli nadšeni. K našim chodíme pravidelně v neděli na oběd a občas jezdíme i na výlety. Máma do mě vždycky se smíchem dloube a potutelně se usmívá, že si jednou Aleše vezmu.

Když se blížily máminy narozeniny, sháněla jsem jí dárek a jela do vedlejšího města. Chodila jsem po náměstí, když v tom jsem viděla tátu, jak vychází z cukrárny. Pár vteřin po něm vyšla cizí ženská a chytla ho za ruku, společně pak odkráčeli k autu. Stála jsem na místě jako opařená a koukala jsem, jak odjíždějí. Vůbec jsem nechápala, co se stalo, a tak jsem zavolala mámě, jestli mi třeba něco neřekne. Mamka měla dobrou náladu a říkala, že se těší na sobotu, až všichni přijdeme na oslavu, a když jsem se jí zeptala, jestli tam bude i táta, tak jí to zaskočilo a nerozuměla, proč se tak hloupě ptám. „Samozřejmě, že tam bude, kde by byl,“ a já to nechala být.

Nevím, jestli to mám říct

Když jsme přišli s Alešem na oslavu, máma ještě chystala chlebíčky a táta stál vedle ní a ujídal. Ona se po něm ohnala a táta ji plácl po zadku. Vypadali jak zamilovaní puberťáci, jenže já jsem věděla, že má tajemství. Celý zbytek oslavy jsem pozorovala, jak se chová, ale byl pořád stejný. K mámě se choval vždycky hezky, na jeho chování nebylo nic poznat.

K večeru se ale zvedl a řekl, že se jde projet, dal mámě pusu a odešel. Ptala jsem se jí, kam jede, a ona řekla, že si jen jezdí provětrat hlavu. Dělá to prý takhle každý víkend, za hodinku je zpátky. „Asi si potřebuje vyčistit hlavu,“ dodala. „A tobě to nevadí??“ zvýšila jsem hlas, ale nevadilo. Mně je jasné, kam táta jel, ale přemýšlím, jestli jí to mám říct. Žije v tom, že se milují a doma jim to klape. Možná zajdu spíš za tátou a povím mu, že jsem ho viděla. V životě by mě nenapadlo, že tohle mámě udělá, myslela jsem si, že mají šťastné manželství.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články