Marcela (33): Líbí se mi tatínek jedné holčičky ze školky. Kdosi nám to ale komplikuje

Marcela (33): Líbí se mi tatínek jedné holčičky ze školky. Kdosi nám to ale komplikuje

Marcela žije sama se svou dcerou Esterkou. Když ji začala dávat do školky, potkala tam tatínka jedné holčičky a nemohla z něj spustit oči. Dozvěděla se, že i on žije sám, a je si jistá, že se mu také líbí. Kdosi jim to ale komplikuje.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 22. 07. 2020 16:30

Mám holčičku Esterku, je jí tři a půl roku a krátce po jejich prvních narozeninách jsme se s přítelem rozešli. Měli jsme neshody už na začátku vztahu, jenže jsem po měsíci otěhotněla a rozhodli jsme se, že to zkusíme a naučíme se spolu vycházet. V těhotenství to bylo jedno drama za druhým a já mu říkala, že kdybych nebyla těhotná, dávno bych s ním nebyla.

Narodila se Esterka a naše problémy se ještě zdvojnásobily. Před jejími prvními narozeniny se už odstěhoval, na oslavu dorazil a pak jsme se rozešli a pohádky byl konec. Jak mi skončila mateřská, Esterka nastoupila do školky a já se horko těžko vracela zpět do pracovního procesu. Byla jsem za ty roky tak vyčerpaná a přišlo mi, že jsem všechno zapomněla. Musela jsem to časově skloubit tak, abych ji mohla nejpozději v půl čtvrté vyzvedávat.

Potkala jsem ho v šatně

Jednou odpoledne jsem ji vyzvedávala a potkala jsem v šatně nádherného chlapa. Nikdy předtím jsem ho tam neviděla, hned mě upoutal a já se usmívala jak měsíček na hnoji. Než jsme děti oblékly, prohodili jsme pár slov o počasí a on odcházel se slovy: „Tak zase zítra, nashledanou.“

Ráno jsem si přivstala a namalovala se, jak nejlíp jsem uměla. Když vešel do šatny, rozbušilo se mi srdce. Jeho dcera neměla to ráno dobrou náladu, takže ji s křikem odvlekl do třídy. Esterka se se mnou rozloučila, paní učitelka zavírala dveře a podívala se na něj: „Natálku si vyzvednete vy nebo maminka?“ a on dodal: „Já. S maminkou je příští týden.“ Na nic jsem nečekala a venku se ho rovnou zeptala, jestli mají střídavou péči. Řekl, že ano a představil se jako Michal. Na odpoledne jsem se těšila jak blázen. Horší bylo, když jsem tam další týden potkala jeho bývalou, ta už mi tak sympatická nepřišla. Odpočítávala jsem dny, kdy zase Michal přijde, abych mu dala své číslo.

Chci si s ním začít

Ráno jsme ale přišly pozdě, takže jsme se viděli až odpoledne. Učitelka si nás vzala stranou a říkala, že Esterka a Natálka mají mezi sebou konflikt. Trvá to už od začátku školky a snažily se to tam nějak vyřešit, ale neúspěšně. Proto to říkají nám, abychom si s dětmi doma promluvili, protože nikdo jiný se tam nehádá, jen tyhle dvě. Tahají se za vlasy, odmítají vedle sebe jíst a hrát společné hry. Před učitelkou jsme se tvářili vážně, ale venku jsme se oba rozchechtali, jenže to byla pravda, ty dvě se opravdu nesnesly.

Napadlo mě, že bychom je vzali na hřiště nebo zmrzlinu, ale obě se začaly vztekat. Snažila jsem se Esterce domluvit, ale nic a Natálka začala prskat, že s námi nikdy nikam nepůjde a bylo vymalováno. Nechci dělat nic na sílu, vím, jak pro ni musí být střídavá péče těžká, ale Michal mě tak strašně přitahuje. Číslo jsem mu přeci jen dala, ale myslím, že kvůli holkám na to budu muset na čas zapomenout.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články