Kamila (37): Manžel mi nadával kvůli guláši. Ukázalo se, že ztratil chuť, protože má koronavirus

Kamila (37): Manžel mi nadával kvůli guláši. Ukázalo se, že ztratil chuť, protože má koronavirus

Kamila je skvělá kuchařka a její manžel si vždycky jídlo od ní pochvaloval. Poslední dny byl ale podrážděný a poslední kapkou byl nedochucený guláš. Nakonec se ukázalo, v čem byla chyba.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 19. 10. 2020 06:30

Jmenuji se Kamila, mám manžela Pavla a syna Libora (14). Pracuji jako úřednice, ale kdybych si mohla vybrat, moje vysněné povolání by byla kuchařka.

U nás vařím jen já

Naše kuchyň je moje království. Miluji vymýšlet nové dobroty a manžel se synem si vždycky pochutnali. Nikdy si nestěžovali, a to člověku dělá radost. Pamatuji si, že i moje babička říkávala, že láska prochází žaludkem a s Pavlem to tak opravdu bylo.

Poslední dny byl divný

Před pár dny přišel Pavel z práce a měl velmi špatnou náladu. Nechtěl se bavit, lehl si na gauč a tvářil se jak kakabus. Nechala jsem ho chvíli být, udělala mu oblíbené jídlo a přišla za ním, jenže on pořád neměl náladu. Mrzelo mě to, proto jsem se ptala, co se děje. Nemám ráda, když se mnou nekomunikuje, takže jsem do něj hučela, v domnění, že se to konečně dozvím. Pavel mi odsekl, že ho ze mě akorát bolí hlava a jde si lehnout. Jídla se ani nedotkl.

Doufala jsem, že se z té nálady vyspí a ráno ho vzbudila s kávou v ruce. „Prosím tě, nic neříkej, pořád mě z tebe ještě bolí hlava,“ řekl a odešel do kanceláře. Hodně se mě to dotklo a celý den jsem měla zkažený.

Zlost si vylil na mně

Pavel přišel z práce a šel si lehnout. To bylo asi poprvé, co mě napadlo, že je mi nevěrný a jen protahuje, jak mi to říct. Druhý den jsem udělala guláš, jeho nejoblíbenější jídlo, který bych mohla dělat i se zavřenýma očima, a chtěla jsem si promluvit.

Pavel první sousto vyplivl, začal prskat, že se to nedá jíst a já na něj nevěřícně koukala. Ihned jsem ochutnala a nechápala jsem, v čem je problém. On ale křičel, že to je poslední kapka a všichni ho už začínáme štvát. "Schválně jsi to zkazila!" a já ho vůbec nepoznávala.

Zavolala jsem Libora, aby ochutnal, jestli jsem se nezbláznila, a ten odvětil: „Je to dobrý, jako vždy.“ V tom mě napadlo, jestli to náhodou nebude příznak koronaviru. A opravdu. Ještě ten večer si Pavel všiml, že ani čich skoro nemá a objednal se na testy, které to potvrdily. Jeho bolest hlavy jsem nezpůsobovala já, ale vir. Libor a já jsme naštěstí negativní, oddychnu si, až se to zase vrátí do normálu, kdyby byl totiž Pavel takový škarohlíd normálně, rozvedla bych se.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články