Jitka (42): S mužem jsme spolu šestnáct let. Přišla k nám třináctiletá dívka a řekla mu táto

Jitka (42): S mužem jsme spolu šestnáct let. Přišla k nám třináctiletá dívka a řekla mu táto

Jitka zažila šok a pořád se z toho nemůže vzpamatovat. Svěřila se nám, že ji jednoho dne překvapila velmi nečekaná návštěva, která jí obrátila život vzhůru nohama.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 10. 2020 15:00

Miloše jsem vždycky uznávala, vzhlížela jsem k němu a myslela si dokonce, že je lepší než já. Nikdy doma nedělal nepořádek, byl pracovitý, hodný, nepil a nekouřil.

Harmonické manželství

Jsme spolu už šestnáct let a celé ty dlouhé roky jsem byla šťastná. Naše manželství se vymykalo normálu, všechny páry, co znám, měly nějaké problémy, my byli ale pořád v pohodě. Dokonce jsme za ta léta nezanevřeli ani na milostné večery. Miloš byl prostě perfektní. To se ovšem změnilo jednoho dne. Byla neděle, já zrovna sklízela nádobí a Miloš si četl noviny. Naše dvě dcery, Míša (12) a Aneta (9) byly u sebe v pokoji, když zvonil zvonek.

Nečekaná návštěva

Šla jsem otevřít a koukala překvapeně na cizí mladou dívku. Představila se jako Klára a chtěla mluvit s tátou. Kroutila jsem hlavou, že si spletla dům, když v tom se za mnou objevil Miloš a ona vykřikla: „Tati, ahoj.“

Na ten okamžik nikdy nezapomenu. Nerozuměla jsem absolutně ničemu, byla totiž ve věku našich dcer. Nutně potřebovala mluvit s Milošem a protože pršelo, pobídla jsem ji, aby šla dál, a v šoku sledovala, co se bude dít. Nechápu, co se se mnou v tu chvíli stalo, ale nebyla jsem schopna nic říct, jako kdyby mi někdo vyřízl jazyk.

Miloš vypadal značně nervózně a ptal se, proč přišla. Potom se na mě dlouze zadíval a řekl, že mi to vysvětlí. Klára se rozbrečela a vykládala, že utekla z domu, protože se pohádala s mámou. „Nevěděla jsem, kam mám jít, máma mi jednou řekla, že bydlíš tady, tak jsem šla za tebou.“

Doteď to nedokážu vstřebat

Bůh ví, jak bych reagovala dnes, ale v ten okamžik jsem místo křiku nalila Kláře vodu a snažila se jí pomoct. Dohodli jsme se s Milošem, že bude lepší, aby její mámě zavolal a uklidnil jí, že je tady. Klára u nás byla tři hodiny, nakonec přistoupila na to, aby ji Miloš odvezl zpět.

V momentě, kdy odjel, jsem se sesypala. Teprve až po jeho návratu následovala hádka, kdy jsem pro sprosté slovo nešla daleko. Kláře je třináct. To znamená, že mě podváděl už od začátku našeho vztahu. Že jeho víkendové rybaření byly vlastně výlety za ní. Celé roky jsem žila ve lži, kterou mi Miloš mistrně předváděl.

Tvrdí mi, že s matkou Kláry poté nic neměl, jen chtěl být nablízku dceři. Myslela jsem si, jak není dokonalý, že zvládá už od miminka pečovat o naše děti, a on měl přitom trénink jinde. Je to pro mě pořád ještě dost čerstvá informace a stále jsem se nerozhodla, jak s ní mám naložit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články