Beáta (27): Když mě partner po porodu viděl, zděsil se. Už nikdy se mu neukážu

Beáta (27): Když mě partner po porodu viděl, zděsil se. Už nikdy se mu neukážu

Beáta během těhotenství nabrala zhruba dvanáct kilo. Pro někoho je to hodně, pro někoho málo. Její tělo bylo ale nejvíc poznamenané porodem a když ji spatřil partner Jirka, zděsil se. A to nahlas.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 10. 2020 16:30

Když jsem zjistila, že jsem těhotná, měla jsem neskutečnou radost. Užívala jsem si těhotenství plnými doušky a nevolnosti jsem nevnímala, nebylo to tak strašné.

Odneslo to moje tělo

Jirkovy rodiče mi při každé návštěvě nezapomínali připomínat, že musím jíst za dva, ale já se tomu jen smála. Nijak jsem se nepřejídala, skoro bych řekla, že jsem se do jídla musela nutit, i tak jsem nabrala dvanáct kilo, nejvíce to odneslo břicho, které mi celé popraskalo. Jirka mě utěšoval, že jsem pro něj pořád krásná a všechno se zase vrátí do normálu.

Dolů to šlo rychle

Porod byl ovšem velmi těžký. V bolestech jsem byla více jak čtyřiadvacet hodin a myslela jsem, že to nezvládnu, ale samozřejmě, jak malý vykoukl na svět, na všechno jsem zapomněla. Doma jsem fungovala normálně, malého jsem kojila každé dvě hodiny a po měsíci jsem byla téměř na své původní váze. Když jsem se šla vysprchovat, při pohledu do zrcadla jsem se zhrozila. Na břiše fialové strie, hnědá čára od pupíku nahoru pořád nezmizela a každé prso jsem měla jinak velké. Takhle jsem se prostě Jirkovi ukázat nechtěla.

Naše intimní chvíle jsem oddalovala a Jirka mě nijak neuháněl. Když už jsem na to byla připravená a vnímala jsem se lépe, nadhodila jsem mu, že bychom si na sebe mohli udělat čas. Jak jsem malého uspala, upravila jsem se a šla za Jirkou.

Strašně se mě to dotklo

Když jsem ze sebe shodila župan, Jirka koukal, ale nic neřekl. Upozornila jsem ho, že vím, že už nejsem dokonalá, ale on mě uklidnil, že jsem krásná. Byla jsem šťastná, do doby, než jsem si lehla a on mě spatřil úplně celou. „Ježišikriste,“ zděsil se nahlas a mně se chtělo brečet. Vysvětlovala jsem mu, že porod udělal s mým tělem své a schválně se podívala do zrcátka. Byla to hrůza. On se omlouval, že to tak nemyslel, jen nečekal, že to bude vypadat takhle. Dohnalo nás to k hádce, já mu vyčetla, že jsem porodila zdravého syna a on má problém s estetickou stránkou. Křičela jsem, že je necita, a samozřejmě z našeho milování nic nebylo.

Přestože se mi druhý den omluvil, už jsem ztratila veškerou chuť s ním cokoliv mít. Bylo pro mě těžké se mu ukázat a jeho reakce se mě neskutečně dotkla. Už nikdy se mu neukážu. Až se přes to přenesu, tak nejspíš obnovíme náš milostný život, ale nikdy ne tak, abych u toho byla celá svlečená, nebo aby přímo viděl to, co se mu nelíbilo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články