Lucie (39): Milování je pro mě za trest. Doufala jsem, že mě přítel podpoří, ale vyřešil to jinak

žena
Zdroj: Pixabay.com

Lucie je rozvedená a dva roky žije s partnerem Tomášem. Jediný problém mají v milování, které Lucii nepřináší žádné potěšení. Na začátku vztahu se do toho nutila, ale nechtěla se dál trápit, tak mu řekla pravdu. Jak se k tomu postavil?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 09. 2020 16:30

S bývalým manželem jsem chodila už od školy. Byl můj první, máme spolu dceru Dominiku (14), ale už čtyři roky jsme rozvedení. Dlouho jsem byla sama, nevyhledávala jsem chlapy, potřebovala jsem se s tím vyrovnat. I když jsem se v manželství trápila, bylo pro mě těžké přijmout fakt, že náš vztah ztroskotal. Po dvou letech jsem se ale cítila velice osamělá a chyběl mi někdo, o koho bych se mohla opřít. Pak jsem potkala Tomáše.

Tomáš je stejně starý jako já, děti nemá a ženatý nikdy nebyl. Vstoupil mi do života úplnou náhodou. Když jsem šla jednou z práce, měla jsem u auta píchlé kolo. Než jsem stačila někam zavolat, Tomáš šel okolo a nabídl se, že mi pomůže.

Snažila jsem se

Na začátku jsme spolu spali, ale rozhodně to nebylo každý den. Chtěla jsem náš vztah stavět i na jiných hodnotách a Tomáš se tomu nebránil. Dcera si ho oblíbila a za rok se k nám přestěhoval. Všechno fungovalo dobře, ale když se chtěl pomilovat, bylo mi z toho špatně. Nějak jsem to vždycky přetrpěla a snažila se, aby to skončilo co nejrychleji.

Nechtěla jsem ho ztratit, takže jsem ho neodmítala, ale postupně jsem k tomu měla větší a větší odpor. Když mě večer lákal do postele, vymýšlela jsem cokoliv, jen abych se tomu vyhnula. Nepamatuji si, kdy by mě samotnou napadlo, že bych chtěla mít sex. Prostě to ze mě vyšumělo. Blbé je, že z toho ale nemám jen neutrální pocity, jakmile dojde na věc, je mi z toho vyloženě zle. Přitom Tomáše miluji.

Doufala jsem, že to pochopí

Když se opět blížil intimní večer, už jsem to nevydržela a řekla mu, že takhle nemůžu. „Tebe to nebaví?“ zajímal se. „Ne, že nebaví. Já u toho trpím. To není tebou, ale mnou,“ ujišťovala jsem ho několikrát, že v něm problém opravdu není. S manželem jsem taky nespala, ale tomu to bylo jedno. „Vadilo by ti, kdybychom spolu žili bez sexu?“ doufala jsem, že mě podpoří a společně to vyřešíme. Mě naplňovalo, když jsme u sebe leželi, já měla hlavu na jeho hrudi a povídali jsme si. Nevadilo mi, když mě hladil po zádech, naopak, ale jakmile přesunul ruku jinam a bylo jasné, o co mu jde, zkoprněla jsem a v duchu prosila, ať už to skončí. Nemůžu za to.

Tomáš z toho byl vykolejený a samozřejmě si to vztáhl na sebe. Tři týdny se tvářil, že to zvládne, ale pak bylo poznat, jak je nervózní a podrážděný. Po měsíci přišel s tím, že můžeme udělat kompromis a když ho miluji, nemělo by mi vadit, že by sex měl jinde. Jenom sex, žádná láska. To je ale věc, kterou nedokážu překousnout. Možná se nakonec rozejdeme a třeba najdu někoho, kdo to cítí stejně jako já.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články