Linda (39): V den mé druhé svatby jsem učinila tečku za nepovedeným prvním manželstvím

Linda (39): V den mé druhé svatby jsem učinila tečku za nepovedeným prvním manželstvím

Linda si se svým bývalým manželem užila své. Měla s ním dvě děti, když jí oznámil, že od ní odchází. Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat. Když děti vyrostly a ona našla novou lásku, v den své druhé svatby potkala bývalého muže. Jak to dopadlo, si můžete přečíst.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 09. 2020 16:30

Marek a já jsme byli nerozlučná dvojka. Pořád jsme jezdili na výlety, užívali si s přáteli a nic nám nechybělo. Když se nám narodil syn Tobiáš (18), byla jsem šťastná jako blázen. O čtyři roky později jsem porodila Tadeáše (14). Jak mi skončila mateřská, vrátila jsem se do práce a všechno se zvládalo. Tadeáš neměl ani čtyři roky, když mi Marek oznámil, že od nás odchází.

V práci se zamiloval do Martiny, kterou jsem moc dobře znala. Bože, když si vzpomenu, jak jsme se nasmály na firemních večírcích a já jí dovolila tančit s Markem, teď bych si nafackovala. Každopádně jsem mu domlouvala, aby ji opustil a nerozbíjel rodinu. Marně. Martina s ním čekala dítě, a to už jsem neunesla. Kluci tátu potřebovali, ale on měl ale oči jen pro Martinu.

Musela jsem odejít

Abych se netrápila, přestěhovala jsem se s dětmi do baráčku k rodičům. Změnila jsem práci a chtěla začít znovu. Dlouho se mi to nedařilo, vzpomínky na Marka se vracely každý večer před spaním a já potají brečela do polštáře. Nepřála jsem Martině nic zlého, ale tajně jsem doufala, že se jí to jednou vrátí a Marek bude zase zpátky s námi. Nestalo se.

Až po sedmi letech jsem si našla Radka. Z prvního rande jsem byla nervózní, bála jsem se, že jsem zapomněla mluvit s muži. Naštěstí to dopadlo dobře a my byli od té doby spolu. Kluci si na něj zvykli, mají ho rádi a když jsem je slyšela, jak na něj volají „tati“, brečela jsem dojetím. Měla jsem zase rodinu. Radek mě po čtyřech letech požádal o ruku a plánovali jsme svatbu. Marek měl tenkrát kluky u sebe a byli jsme domluvení, že mi je den před svatbou přiveze, což naštěstí dodržel.

Nedokázala jsem myslet

Ráno jsem jela do salonu, jak mě paní oblékla do šatů, spatřila jsem Marka. „Vypadáš stejně krásně, jako když jsme se brali,“ řekl a já si musela sednout. Za půl hodiny měl pro mě přijet řidič a Marek se nabídl, že mě odveze. „To nepřichází v úvahu. Co tu vůbec děláš?“ vyhrkla jsem. Marek přivezl věci, které si u něj kluci zapomněli, ale to byla výmluva, protože kopačky a dvě mikiny nutně nepotřebovali. Nakonec přiznal, že mě chtěl prostě vidět.

Nechtěla jsem v salónu drama, takže jsem se rychle rozloučila a nasedla k němu do auta. Marek zastavil poblíž lesa, seděli jsme mlčky vedle sebe, když v tom jsme se začali líbat. Brzdila jsem ho, aby mi nerozmazal rtěnku, a tak mě líbal všude, jen ne na rty. Nebyla jsem schopna myslet, jediné, po čem jsem v tu chvíli toužila, byl on. Pomilovali jsme se na zadním sedadle. Pak mi pomohl narovnat šaty, zavezl mě zpět na náměstí a já čekala na řidiče.

Při odříkávání slibu věrnosti mi tekly slzy a všichni mysleli, že pláču dojetím. Dva dny poté jsem si prohlížela fotky ze svatby s Markem a najednou jsem měla pocit, jako by se kruh uzavřel, a od té doby jsem už na něj nemyslela a věnovala se už pouze Radkovi.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články