Erika (29): Přítel mi sehnal veliké zrcadlo, o kterém jsem vždy snila. Něco s ním ale nebylo v pořádku

Erika (29): Přítel mi sehnal veliké zrcadlo, o kterém jsem vždy snila. Něco s ním ale nebylo v pořádku
Zdroj: Freepik.com

Erika si nesla z dětství jedno přání. Chtěla mít doma veliké kulaté zrcadlo specifické barvy. Dlouho ho nemohla sehnat, až jí ho jednoho dne přivezl domů její přítel. Byla nadšená. Jednou večer ale viděla divný obraz, který ji vyděsil. Co přesně viděla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 11. 2020 17:00

Už jako malá holka jsem se neustále vystavovala před zrcadlem. Zkoušela jsem si různé šatičky a producírovala jsem se. Tento malý nešvar se mnou šel až do mé dospělosti. Jen jsem nemohla sehnat vytoužené zrcadlo.

Přála jsem si zrcadlo

S Vaškem jsme bydleli v rodinném domě. Jedna místnost byla vyloženě jen moje. Měla jsem tam skříně plné šatů. Svůj kosmetický stolek, který byl plný šminek, parfémů a šperků. Bylo to moje malé království. K dokonalosti tomu chybělo už jen veliké zrcadlo. Měla jsem jasnou představu o tom, jak má vypadat.

V běžných obchodech ho ale neměli. Sháněla jsem ho na různých místech, ale nebyla jsem úspěšná. Vaška napadlo, že bych si ho mohla nechat vyrobit na zakázku, když vím, co chci. Věřila jsem ale, že na mě někde čeká to moje vysněné.

Přála jsem si, aby bylo kulaté a otáčecí. Jeho rám musel být brčálově zelený. Už jsem se smířila s tím, že si koupím alespoň takové, které je mé představě nejblíž. Muselo dokonale zapadnout do zbytku vybavení mého království.

Přítel to dokázal

Vaškova matka se velmi zajímala o starožitnosti. Sama to doma měla vybavené podle svého vnitřního cítění. Z běžných obchodů neměla snad nic. To, že s ní Vašek spojí síly, aby sehnal to, co si přeji, mě nenapadlo. Tvářil se, že ho to moc nezajímá. Když mi domů přivezl zrcadlo, málem jsem se rozbrečela.

To je ono!“ vyjekla jsem nadšeně. Bylo možná ještě lepší než to, které jsem si vysnila. Bylo veliké, stalo se hlavní dominantou pokoje. „Kde jsi ho sehnal?“ pídila jsem se. „V jednom zvláštním obchodě, kde si máma kupuje nábytek,“ odpověděl. Celý večer jsem strávila před novým darem.

Večer, než jsem šla spát do ložnice, jsem se naposledy do zrcadla podívala. Pohled do něj trval vteřinu, protože jsem viděla sebe asi za třicet let. Svoji starou tvář. Strašně jsem se lekla. Myslela jsem si, že je to momentální únavou, a šla jsem spát.

Tajemná moc

Ráno jsem na svůj zážitek už nemyslela a šla rovnou k zrcadlu. Bohužel, nebyla to náhoda. Když jsem se do něj podívala znovu, viděla jsem sebe, ale mrtvou. V odraze jsem stála stejně jako v realitě, ale v odraze jsem na první pohled byla mrtvá. Vzala jsem si oblečení a běžela dolů do kuchyně.

Vašek se mě ptal, zdali jsem v pořádku. „Tváříš se, jako kdybys viděla mrtvolu.“  Netušil, jak je blízko pravdě. Každý den věřím, že odraz v zrcadle bude v pořádku. Není. Vždy tam vidím něco ze své budoucnosti. Chci dát zrcadlo pryč, ale nevím, jak to mám říct Vaškovi.

Pokud mu řeknu pravdu, neuvěří mi. Zkusím zajít do toho krámku, aby mi řekli původ toho zrcadla, možná pak budu lépe chápat, co se děje.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články