Anna (53): Manžel vyhrál v loterii a tajil to přede mnou. Přišla jsem na to, až když půlku utratil

Anna (53): Manžel vyhrál v loterii a tajil to přede mnou. Přišla jsem na to, až když půlku utratil

Anna si jednou stěžovala před kamarádem, že má starosti a chybí jí peníze, a pak se dozvěděla, že jí dlouhou dobu vlastní manžel lže. Peníze totiž měli, jen o tom nevěděla.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 17. 10. 2020 06:30

S manželem Pepou jsme spolu od mých pětadvaceti let. Už dvakrát jsme měli těžké období, kdy jsem si myslela, že se rozvedeme. Ale neudělali jsme to, vše jsme ustáli.

Vyhovovalo mi to

Poslední roky spolu vycházíme poměrně dobře. Pepa má po práci své koníčky, já zase ty své. Víkendy ale trávíme spolu a někdy k nám jezdí děti, takže jsem si říkala, že vše funguje tak, jak má. Před třemi měsíci jsem měla pocit, že se mi lepí smůla na paty. Porouchalo se mi auto a oprava byla strašně nákladná, takže jsem jezdila autobusem s tím, že časem našetříme na jiné. Rozbil se mi vysavač, pokazila se pračka a do toho mi ještě spadl telefon a celý displej praskl.

Pepa z toho nebyl nadšený a říkal, že to musíme řešit postupně. „Musíme si něco nechat, nemůžeme být na nule“ a já souhlasila.

Neměli jsme peněz nazbyt

Donedávna jsme měli úspory, ale většinu jsme dali dětem, abychom jim pomohli s bydlením, takže nám toho nezbylo mnoho. Priorita byla pračka, bez toho prostě nešlo fungovat. Další měsíc se koupil vysavač, a protože se blížily Pepovy narozeniny, neřešila jsem ani mobil. Displej sice prasklý byl, ale mobil fungoval.

Pepa mi oznámil, že by tentokrát rád udělal větší oslavu a pozval pár lidí. Namítala jsem, že to bude drahé, ale argumentoval tím, že kulturák se pronajme za pár stovek a na jídlo a pití snad ještě máme. Nechtěla jsem mu kazit radost, nabídla jsem se, že můžu udělat řízky, guláš a chlebíčky. Doma jsem posbírala veškeré neotevřené flašky alkoholu, které by se mohly hodit.

Byla jsem v šoku

Když jsem si šla na oslavě sednout na chvíli ven, přisedl si ke mně náš kamarád Tonda. Bylo na něm znát, že už ho alkohol dost zmáhá a když se ptal, jak se mi daří, upřímně jsem odpověděla, že toho je teď moc. Posteskla jsem si, že se nám nedařilo a nemám ani auto, když v tom mě Tonda přerušil a podivil se, jestli už jsme utratili všechny vyhrané peníze.

„Jaké peníze?“ myslela jsem, že slyším špatně. „Ty z loterie, ale nikomu jsem to neřekl, neboj“ a odporoučel se pryč. Přiřítila jsem se za Pepou a chtěla vysvětlení. Nejdříve se snažil zapírat, nakonec se přiznal, že vyhrál trochu v loterii. „Co to je trochu?“ nechápala jsem to. „Milion a něco,“ zabrblal a mně se protočily panenky.

Byla jsem v šoku a zároveň jsem chtěla skákat radostí. „Milion?“ špitla jsem nadšeně. Pepa mi ale radost rychle zkazil. Milion totiž vyhrál na začátku roku a stihl utratit víc než půlku a vůbec nevím za co. Dávno jsem mohla mít novější auto nebo telefon, ale on se nechtěl podělit ani o korunu a doufal, že na to nepřijdu. To pro mě byla zrada jako blázen.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články