Edita (48): Trvalo mi dlouho, než jsem si uvědomila, že se za mě můj manžel stydí. Přišlo nemilé řešení

žena
Zdroj: Freepik.com

Edita o sobě věděla, že je trochu jiná než ostatní ženy. Šminky nebo návštěvy u kadeřnice ji nikdy nelákaly. Měli s manželem dvě děti a pro ně obětovala celý svůj život. Když se z nich staly dospělé osoby a odstěhovaly se, přestali si s manželem zcela rozumět. Netušila, že rozvod je na spadnutí a důvod? Ten si přečtěte v jejím příběhu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 10. 2020 16:30

Nikdy jsem nebyla hvězdou školních lavic. Sama sebe jsem vnímala jako šedou myš. Byla jsem obyčejná holka, s obyčejným přáním se zamilovat. To se i přes moji nevýraznou tvář nakonec stalo. Radek také nebyl žádný krasavec, možná jsme na sebe zbyli.

Máma na plný úvazek

Chodili jsme spolu pár let, než mě požádal o ruku. Nad ničím jsem nepřemýšlela, myslela jsem si, že je to jediný muž, který by o mě stál. Když se nám narodil malý Tomášek a po roce a půl jeho sestra Bára, byla jsem velmi šťastná.

Zatímco já jsem se doma starala o dětské nosánky a zadečky, můj manžel stoupal na pomyslném žebříčku kariéry. Během několika let se vypracoval na vedoucího jedné zahraniční firmy. Já jsem vozila děti do školky, rozvážela jsem je na kroužky. Starala jsem se o chod domácnosti, když přišla škola, byla jsem to já, kdo s dětmi dělal úkoly.

Radek byl samá služební cesta, samý večírek. Nikdy jsem mu nic nevyčetla, protože on na rozdíl ode mě rodinu živil. Nosil domů tolik peněz, že jsme si žili velmi dobře. Děti rostly tak rychle, že když přišel den, kdy se měly stěhovat, nevěřila jsem tomu. O to víc pak bylo doma cítit, jak jsme si s Radkem cizí. On byl velmi úspěšný ve své práci, jezdil po světě. Já byla stále sama. Když už byl doma, stejně jsme spolu nic nepodnikali. Každý zvlášť jsme trávili svůj volný čas.

Pravda od manžela zabolela

Došlo mi, že mě vlastně nikdy nevzal na žádný z těch večírků, kam se určitě mohlo chodit s manželkou. Napadlo mě, že se za mě možná stydí. Jednoho dne jsem se ho zeptala: ,,Co to s námi je?“ Moji otázku pochopil velmi dobře, protože jeho odpověď byla přímější, než jsem čekala.

,,Víš, byla jsi, a stále to platí, skvělá máma pro naše děti, ale jako partnerka nestojíš za nic.“ ,,To zabolelo,“ řekla jsem. Rozpovídal se o tom, že jsem mu pro ostudu. On ,,pan“ úspěšný, má doma takovou šmudlu.

Vyčetl mi, že roky, kdy jsem se o sebe nestarala, ho natolik znechutily, že se rozhodl se se mnou nikde neukazovat. Vyslechla jsem si, jak jsem přibrala, že vypadám, jako kdybych přišla od táboráku. Cítila jsem to jako křivdu, protože jsem našim dětem všechno obětovala a teď musím poslouchat, že jsem stále ta šedá myš.

Požádal o rozvod

Tvrdil, že nikoho nemá, ale v tomto manželství už také žít nechce. Nejsem prý na to dostatečně reprezentativní. Podal žádost o rozvod. Pro mě byl jeho důvod směšný.

Na druhou stranu, moje dcera mi pomohla, aby se ze mě znovu stala žena. Ukázala mi kouzlo kadeřnice, kosmetičky, začala jsem pravidelně cvičit a dnes jsem rok ve spokojeném vztahu s mužem, který je o dva roky mladší.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články