Richard (55): Moje žena kvůli úrazu leží jen u televize. Zatemnilo jí to mozek a já z toho šílím

muž
Zdroj: Freepik.com

Pan Richard teď zažívá velmi nepříjemné období se svojí ženou. Ta měla bohužel ošklivý úraz, který ji dočasně připoutal na domácí lůžko. Jediný způsob, jak mohla svůj čas vyplnit, byla buď četba nebo televize. Rozhodla se pro televizi, kde narazila na telenovelu, které zcela propadla a nedokáže mluvit o ničem jiném, jako kdyby všechno kolem přestalo existovat. Poradí si pan Richard s tou situaci?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 09. 2020 11:00

Jsem trochu na pokraji svých sil, protože mojí ženě buď definitivně hráblo, nebo jí dočasná neschopnost cokoliv dělat zatemnila mozek.

Ošklivý úraz

Naděžda je povoláním švadlena a na dnešní poměry je velmi šikovná. Dokud se jí nepřihodil ošklivý úraz, který ji připoutal na nějaký čas na domácí lůžko, byla velmi zábavná a společenská osoba.

Zcela nešťastnou náhodou spadla ze žebříku, když sousedce od vedle pomáhala česat jabloň. Narazila si kostrč takovým způsobem, že je zázrak, že není na dvě půlky a stihla si zlomit i ruku. To její práci zcela znemožnilo. Nejprve to nesla docela statečně, ale nudila se, protože měla nakázaný klidový režim, takže nemohla téměř nic. O domácnost jsem první týdny pečoval já, po příchodu z práce.

Dokud to bylo čerstvé, dost i spala, měla léky na bolest a ty ji utlumily a byl více méně klid.

Závislost na telenovele

Usoudila, že číst celé dny ji nebaví, tak se pustila do brouzdání v televizních kanálech a narazila na nějakou mexickou romantickou telenovelu a u té dokázala strávit celý den. Uklidňoval jsem se, že se toho za chvíli nabaží a s její inteligencí si zvolí nějaký vzdělávací program. Byl jsem vedle, jak ta jedle. Denně jsem poslouchal nesmyslný příběh o tom, jak nějaký Armando miluje nějakou seňoritu, která ale bydlí v nějaké chýši a je asi nemocná, protože nevidí. Byla z toho úplně zblbá, protože když mi to vyprávěla, dokázala u toho brečet.

Měl jsem toho plné zuby, protože jsem se chtěl bavit normálně, ocenil bych, kdyby se zeptala, třeba jak bylo v práci, nebo že bychom pozvali děti na víkend, aby přišla na jiné myšlenky. To ji ale nezajímalo. Řešila jen příběh z telenovely a že doufá, že to dobře skončí a žila to pomalu uvnitř televize. Během toho, co se válela na gauči, jen jedla, brečela, tloustla a hlavně, stával se z ní jakýsi omezenec druhu ,,vzpamatuj se, nebo ta televize poletí“.

Nedej bože, když jsem si chtěl pustit zprávy nebo se snad podívat na fotbal, skoro se se mnou rvala o ovládání a byla jak smyslu zbavená. Byly dny, kdy jsem boj uhádal a bylo po mém, ale za cenu toho, že brečela do polštáře.

Rozhodla se to vyřešit po svém, z pohodlí domova objednala  novou televizi, dovezli nám ji domů, zapojila se v ložnici a teď, když se chci dívat já, mám jít vedle.

Za čtrnáct dní má žena kontrolu u lékaře a já se modlím, že už vše správně srostlo, protože začíná chodit a pomaže do práce, protože další týden těch nesmyslů už nesnesu a pohled na moji ženu už taky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články