Klára (33): Na oslavu narozenin mé dcery dorazila babička s překvapením. Zkazila vše, co mohla

Klára (33): Na oslavu narozenin mé dcery dorazila babička s překvapením. Zkazila vše, co mohla
Zdroj: Pixabay.com

Když jsme četli řádky z příběhu, které nám zaslala paní Klára, bylo cítit, že je zoufalá. Její matka se začala v pokročilém věku chovat téměř jak puberťačka a jak se zdá, rozhodně se jí to nevyplatilo. Řekněte sami, jak se dá taková situace vlastně řešit...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 08. 2020 07:30

Jmenuji se Klára, je mi 33 let. Vyrůstala jsem bez otce, který odešel, ještě než jsem se narodila. Moje matka Eva (60) vždy dokázala zastat i roli tatínka, ale lhala bych, kdybych ostatním dětem nezáviděla, že jsou z úplných rodin. Když mi bylo 20 let, od matky jsem se odstěhovala, našla jsem skvělého chlapa, se kterým jsem založila rodinu. Dokonce jsme si postavili krásný dům. Vše by mohlo být zalité sluncem, kdyby se moje matka nezačala chovat jak puberťák.

Na oslavu přišla se zajíčkem

Když naše dcera Eliška slavila 5. narozeniny, uspořádali jsme velikou rodinou oslavu u nás na zahradě. Babička Eva nemohla chybět. Při domlouvání termínu oslavy se zeptala, jestli může s někým přijít. Byla jsem nadšená, že nebude sama a že si třeba konečně někoho našla. V den oslavy jsme se všichni těšili, jak si to užijeme, dcera měla dostat velikou trampolínu a bylo jasné, že bude šťastná, protože to bylo její velké přání. To, že celý dojem z oslavy zkazí moje matka, by mě ovšem nenapadlo ani ve snu. Přišla oblečená, tak jak se to v jejím věku zkrátka nehodí. Minisukně, výstřih měla pomalu až ke kolenům, ale to nebylo to nejhorší. Muž, nebo spíš kluk, který ji držel za ruku, prý před týdnem oslavil osmnáctiny.

Odmítala jsem tomu přihlížet

Neváhala jsem a vzala hned matku stranou. Spustila jsem, zda to myslí vážně. Nechápala, co se mi nelíbí, mám prý být šťastná, že někoho má, a neřešit nesmysly. Byla jsem z toho tak znechucená, že moje radost z oslavy byla pryč. Copak se úplně zbláznila?

Okolí se bavilo na její účet

Matka si nenechala vysvětlit, že takto veliký věkový rozdíl prostě nemůže vztah přežít, a tak s Lukášem randila dál. Nestyděla se jít po ulici a vesele se s ním muckat. Časem mi kamarádka říkala, že potkala matku na diskotéce a že to tam pěkně roztočila. Lidé se jí za zády smáli, že si na stará kolena něco dokazuje. Mě do toho tahali taky, jsem přece její dcera.

Dala přednost románku před rodinou

Po poslední ošklivé hádce s matkou, kdy jsem se ji znovu snažila upozornit, že s ní Lukáš za 5 let už nebude, jsme se rozešly se slovy, že když jí nepřeji štěstí, nebudeme se stýkat. Uplynul rok. Slyšela jsem, že se Lukáš s matkou rozešel a ona je nyní sama. Tajně doufám, že se mi ozve a navážeme tam, kde jsme kdysi skončily.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články