Pavla (29): Nemůžu opustit manžela. Prý mě zničí a udělá ze mě blázna

Pavla (29): Nemůžu opustit manžela. Prý mě zničí a udělá ze mě blázna

Pavla se vdala za svoji lásku ze školy. Nikoho jiného nepoznala, a i když byl Jarda občas agresivní, když se napil, věřila, že našla lásku na celý život. Jeho chování omlouvala do té doby, než se jim narodila dcera Sofie. Pak jí došla trpělivost a víc než o sebe má teď strach o svou dceru. Když namítla, že požádá o rozvod, začal jí Pavel vyhrožovat.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 12. 07. 2020 11:00

Jardu jsem potkala na škole, líbil se mi už v prvním ročníku, ale chodit jsme spolu začali až o rok později. Jenže jemu škola nešla a nebavila ho, a nakonec toho nechal a šel pracovat do tátova autoservisu. Já jsem odmaturovala a našla si práci. Všechno bylo fajn, až na víkendy, kdy jsme chodili s přáteli posedět a když si Jarda popil, býval agresivní.

Většinou vyvolával hádky s cizími chlapy, za nějakou dobu ale dělal konflikty i mezi přáteli. Já se do toho nikdy nechtěla míchat, nemělo to cenu. Znala jsem to z dětství, táta se také občas opil a pak byl nesnesitelný a máma se držela stranou.

Horší italská domácnost

Jenže po letech si Jarda vybíjel agresi i na mně. Jednou jsem se zastala kamarádky, do které se navážel a kterou bránil i její přítel. Byla z toho rvačka a já mu poprvé vynadala, že se chová jako srab. Od té doby to šlo z kopce. Párkrát jsme se rozešli, ale vždycky jsme se k sobě vrátili. Nikoho jiného jsem nepoznala, Jarda byl můj první a já ho přes to všechno milovala.

Po jedné hádce jsem se k němu nechtěla vrátit, ale on přišel v slzách a požádal mě o ruku. Byla jsem naměkko, na všechno zlé jsem zapomněla a on nějakou dobu sekal dobrotu. Po svatbě jsme si našli takový polorozpadlý domeček u lesa a dva roky na to se nám narodila Sofinka. Jarda dělal kolem baráku a já to chápala, ale o víkendech chodil dál popíjet s kamarády a já zůstávala doma. Jenže to on nedokázal pochopit. Vyčítal mi, že jsem se na dceru moc upnula, jsem pořád doma, nikam nechodím, nevídám se s přáteli.

Vyhrožuje, že mě zničí

Vyvrcholilo to nedávno, kdy přišel opilý a já mu vyčetla, že se mi nelíbí, v jakém stavu domu chodí. On mi vzal Sofi z náruče, popadl mě zezadu za krk a začal mi nadávat. Pak mě vyhodil na schody jako psa a zamkl. Zrovna pršelo a bylo už pozdě, já brečela, prosila, ale on otevřel asi až za dvě hodiny. Vzal si malou k sobě do ložnice a zakázal mi tam jít. Vyhrožoval, že mě zabije, když se přiblížím, takže jsem čekala v obýváku až do rána a nezamhouřila oko.

Ráno mi Sofi přinesl a odešel ven. Říkala jsem mu, že se s ním rozvedu, ale křičel, že jestli to udělám, tak mě zničí a vezme mi malou. Prý mu všichni dosvědčí, že jsem blázen, nikdo mě už dlouho neviděl a věří jemu. Já nemám kam jít, koukala jsem na inzeráty, ale všechno je drahé.

Mámě nic říkat nechci, sama má svých starostí dost. Jednu chvíli jsem si myslela, že je chyba ve mně a když do něj nebudu rýpat, tak bude vše v pohodě. Ale když už je na mě hrubý i před malou, tak musím jednat. Takový život jí dopřát nechci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články