Klára (25): Pořídila jsem si dítě se špatným chlapem. Svoji dceru ale miluju

žena, dívka
Zdroj: pixabay.com

Klára krátce chodila s Matějem (28), když zjistila, že je těhotná. Klára si rozhodla dítě nechat, i když Matěj o něj neměl žádný zájem. Teď se Klára potýká s finančními problémy, protože jí Matěj odmítá platit alimenty.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 12. 07. 2020 08:00

Matěje jsem potkala v jednom baru a tenkrát mi připadal sympatický. Párkrát jsme si spolu vyšli a já krátce na to zjistila, že jsem těhotná. Spousta lidí asi řekne, že jsem si měla dávat větší pozor, a já to vím taky, ale dítě bylo už na cestě a já jsem se rozhodla, že si ho nechám. Když jsem Matějovi oznámila, že jsem těhotná, byl úplně v šoku a tak nějak nepočítal s tím, že si dítě necháme. Já jsem si ale trvala na svém.

Na miminko jsem se těšila

V průběhu těhotenství jsem se začala na dítě těšit. Mezi mnou a Matějem to bylo čím dál tím horší, proto jsme se rozešli. Já jsem ale svého rozhodnutí, že si dítě nechám, nelitovala. Narodila se mi krásná holčička Nela (1) a já byla hrozně šťastná, že ji mám, i když jsem věděla, že budu na všechno sama.

Trápí mě naše finanční situace

Bydlím v malém pronajatém bytě a nájem teď utáhnu jen tak tak. Rodičovský příspěvek zas tak vysoký není a dítě stojí spoustu peněz. Co mě ale trápí víc, je, že Matěj nechce platit alimenty. Jsem schopná pochopit, že o dceru nemá zájem a nevídá se s ní, ale jednou mi udělal dítě, tak by si měl základní povinnosti ve formě placení alimentů plnit, ale to ho ani nenapadne.

Situace je dost beznadějná

Bohužel není způsob, jak peníze z Matěje efektivně vyrazit. Má adresu na městě a je registrovaný na úřadě práce. Já vím, že byt ve kterém bydlí, mu pronajímá kamarád a on mu dává peníze za nájem bokem, ale to mi nepomůže. Pokud jde o práci, tak nejspíš chodí na nějaké brigády na černo. Já a dcera jsme na tom finančně dost bídně, proto přemýšlím, že si najdu nějakou brigádu. S ročním dítětem není chození do práce ale vůbec jednoduché. Nejspíš ji budu muset vodit do jeslí a okradu ji tak o čas, který mohla strávit jenom s maminkou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články