Miluše (60): Zeť mi dluží peníze a nemá se k jejich vrácení. Nevím, co dělat, aby se dcera nenaštvala

Miluše (60): Zeť mi dluží peníze a nemá se k jejich vrácení. Nevím, co dělat, aby se dcera nenaštvala

Paní Miluši požádal její zeť, jestli by mu půjčila peníze, aby nemusel žádat v bance. Ona mu ochotně půjčila, jenže pak ji poprosil ještě párkrát a dluží jí už dost. Dcera o tom nic neví a on se nemá k jejich vrácení. Miluše neví, jak to má vyřešit, aby jim doma neudělala zle.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 05. 07. 2020 13:00

Když si moje dcera Martina brala Zdeňka, měla jsem velkou radost. Zdeněk vypadal velmi sympaticky, choval se k ní slušně a měl dobrou práci. Svatbu měli moc hezkou a dodnes na ni ráda vzpomínám. Jenže asi rok po svatbě mě Zdeněk požádal, jestli bych mu nemohla půjčit peníze, protože nechce žádat v bance a platit úroky, navíc se dušoval, že mi to brzy vrátí, a tak jsem mu půjčila. Ještě nezapomněl dodat, abych to Martince neříkala.

Nemá se k jejich vrácení

Uběhlo půl roku, rok a já se ho zeptala, jak to vypadá, ale krčil rameny, že se mu něco zkomplikovalo a potřebuje ještě chvíli čas. Nechtěla jsem na něj nijak tlačit, nakonec mě poprosil, jestli bych mu nepůjčila ještě trochu. Tentokrát se mnou dokonce vymyslel plán, kolik mi bude měsíčně vracet, aby to pomalu umořil. První tři měsíce mi opravdu něco posílal, ale pak to zase ustalo.

Nebaví mě se ho pořád doprošovat

Já jsem v tu dobu měla pokažené auto a on našel jedno bourané v bazaru, ze kterého by se daly vzít náhradní díly. Vypadalo to dobře, musela jsem mu poslat peníze, aby ho koupil, a zbytek by mi prý vrátil. Jeho známý mi auto opravil a já měla radost. Náhradní díly vyšly tak na půlku toho, co jsem mu dala, navíc ještě něco rozprodal, ale moje peníze mi opět nedal.

Ještě měl tu drzost se chlubit, za kolik rozprodal zbytek. Už jsem na něj hodně nazlobená, pokaždé když se ho zeptám, div se nerozbrečí. Já nejsem ale „Oslíček, otřes se“ a už mi ty peníze hodně chybí. Martina o tom nemá ani ponětí a prý když jí to řeknu, tak se s ním rozvede. To samozřejmě nechci, ale nevím, jak jinak to řešit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články