Květa (42): Budu se podruhé rozvádět s tím samým chlapem. Zase nám to nevyšlo

Květa (42): Budu se podruhé rozvádět s tím samým chlapem. Zase nám to nevyšlo

Paní Květa vstoupila poprvé do svazku manželského s pocitem, že to bude navždy. Bohužel její manžel Standa nebyl stejného názoru a po pár letech se rozvedli. Po rozvodu se ale dali opět dohromady a věřili, že to tentokrát napraví. Osud tomu chtěl však jinak.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 17. 06. 2020 08:00

Standu jsem potkala na střední škole, on si jednou ode mě půjčil zápisky, a tak jsme se vlastně dali dohromady. Po maturitě jsme si oba našli práci a v létě jsme spolu jeli poprvé k moři. Bylo to perfektní, dodnes na to ráda vzpomínám. Každý rok jsme jezdili na to samé místo a po třech letech mě tam požádal o ruku.

Pamatuji si, jak jsem šla uličkou k oltáři, on na mě koukal a měl slzy v očích. Tehdy jsem si myslela, že si ho beru opravdu na celý život, dokud nás smrt nerozdělí.

V dobrém i zlém?

Jenže po pěti letech jsem na stole našla obálku a v ní byly rozvodové papíry. Standa požádal o rozvod, aniž by mě dopředu varoval, že má nějaký problém. Prý to nebylo mnou, ale jím. Potřeboval se soustředit víc na práci, rozjet byznys, stejně bychom se skoro nevídali… byly to všechno jen prázdné řeči, takže jsem na něj uhodila, ať mi řekne pravdu. A z něj vylezlo, že se už rok stýká s jinou ženou. V tu chvíli se mi zhroutil svět. Standa se druhý den odstěhoval a já zůstala sama.

Asi dva roky poté jsem potkala Jardu. Docela jsme si rozuměli, ale protože jsem byla opatrná, začali jsme spolu bydlet až po roce. Jenže on se strašně změnil. Často byl opilý a agresivní a po pár měsících mi dal facku. To byla pro mě konečná. Ještě ten večer jsem šla spát k mámě a nadávala si, jak jsem dopadla. A pak jsem potkala Standu. Když jsem ho spatřila, zasekla jsem se a nebyla schopna vydat hlásku, ale on ke mně přišel a dělal, jako bychom byli staří známí. Pozdravil mě, políbil na tvář a objal. Chválil mě, jak mi to sluší, a já žasla, jak se změnil. Přišlo mi, že je úplně jiný, moudřejší, a dokonce i on sám říkal, že jsem mu chyběla a s tamtou ženou už není.

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky

Nakonec jsme skončili zase spolu a tentokrát to bylo o mnoho lepší. Standa mi pomáhal v domácnosti, často jsme se milovali, a v létě jsme spolu jeli opět na dovolenou na naše známé místo. Tam ho napadlo, že bychom se mohli znovu vzít. Přišlo mi to jako dobrý nápad a měla jsem opravdu radost, jediné, čeho jsem se bála, byla reakce mojí rodiny.

Půl roku od zasnoubení jsem zjistila, že spolu čekáme dítě, a tak jsme si pospíšili a vzali se co nejrychleji na radnici. Moje máma mi nikdy moc do vztahů nemluvila, ale tenkrát prohodila: „Dvakrát nevstoupíš do téže řeky, to si pamatuj.“ Nakonec ale na svatbu přišla, a pak se nám narodila zdravá holčička. Manželství nám fungovalo a já si byla jistá, že teď je to konečně ono. Dcera slavila nedávno desáté narozeniny a já byla pyšná, jak jsme všechno zvládli. Druhý den za mnou Standa přišel a řekl, že se omlouvá, ale požádá o rozvod. Nejdřív jsem se začala smát a pronesla jsem, kde má obálku, ale s vážnou tváří řekl, že to nestihl a odchází. Zase si našel jinou ženu a já budu mít velký problém opět někomu uvěřit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články