Simona (42): Mladší partner touží po dítěti. Já už ale další nechci, takže o něj asi přijdu

muž, žena, pár, kolo
Zdroj: pixabay.com

Život nás někdy přivede na křižovatku dvou cest, z nichž ani jedna není ta správná. Přesně do takové situace se dostala paní Simona, která se musí rozhodnout, jakým směrem půjde dál. Nemá to však vůbec snadné.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 06. 07. 2020 13:00

Za svůj život mou ložnicí prošlo několik chlapů. Se dvěma z nich jsem měla vážnější vztah. První byl Radek, se kterým se mi narodila Linda. To mi bylo 20. Po dvou letech jsme se ale rozešli a já jsem potkala Vojtu. Rychle jsem zapadla a narodil se mi malý Vojtík. Ani tento vztah ale dlouho nevydržel, a tak jsem s dětmi zůstala sama.

Potkala jsem Frantu

Nestěžuju si. Oba sice mají jiného tátu, ale rozumí si, jakoby mezi nimi nebyl žádný rozdíl. Já mám dobrou práci, vydělávám slušné peníze, a tak jsme nikdy nestrádali. Zkrátka je nám fajn.

Jenže před pěti lety všechno nabralo tak trochu nečekaný spád. Potkala jsem Frantu, který je o deset let mladší než já. Byl svobodný, bez závazků a toužil po mně. Já jsem mu podlehla a samozřejmě, že jsem byla ráda, že po mě touží mladší chlap v parádní kondici.

Od té doby jsme spolu. Sice spolu nebydlíme, ale trávíme dohromady hodně času. Děti už mám velké, a tak s Frantou můžeme cestovat po světě a užíváme si  zábavu.

Chtěl bych s tebou dítě

O budoucnosti jsme se nikdy moc nebavili a zkrátka jsme žili přítomností. Jenže před třemi měsíci mi Franta vyrazil dech. „Rád bych náš vztah posunul, mohli bychom spolu začít bydlet,“ řekl. S tím jsem souhlasila, jenže on pokračoval. „Chtěl bych s tebou dítě!“

Franta mi říkal, že mu je už přes třicet, a tak má nejvyšší čas. V tom ho úplně chápu. Jenže já už mám přes čtyřicet, mám dvě dospělé děti a další už nechci. Už se na to necítím a nedokážu si představit, že bych to všechno zažívala znovu.

Frantu jsem hodně zaskočila. S mou zamítavou reakcí očividně nepočítal a dal mi nůž na krk. „Miluju tě, šíleně moc. Ale chci mít děti, a když to nebude s tebou, budeme to muset ukončit,“ řekl mi. Já ho vlastně i chápu a tak jsme se rozešli. Už je to několik měsíců, jenže mezi tím už jsme se několikrát sešli a skončili zase v posteli...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články