Eliška (28): Táta si našel mladší přítelkyni, než jsem já. Nemohu ji vystát

Eliška (28): Táta si našel mladší přítelkyni, než jsem já. Nemohu ji vystát

Rodiče Elišky jsou už hezkých pár let rozvedení. Její táta Tonda (55) měl od té doby již několik přítelkyň a Eliška nic nenamítala, protože byly ve stejném věku jako on a podle ní se k otci hodily. Zlom nastal, když jí Tonda představil ambiciózní Lindu (24), kterou má Eliška navíc za zlatokopku a nebezpečnou kariéristku.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 29. 05. 2020 07:30

Moji rodiče se rozvedli, když mi bylo patnáct a na rozdíl od jiných dětí v pubertě jsem to nesla dobře. Dokázala jsem pochopit, že táta s námi už nebydlí a má jiný vztah. Přítelkyní měl od rozvodu několik a já jsem s nimi vycházela dobře. Podle mě to byly ženy sympatické, které byly ve stejném věku jako táta, takže se k němu hodily. Šok nastal ve chvíli, kdy mi táta představil Lindu, která je o čtyři roky mladší než já!

Linda je podle mě nebezpečná kariéristka

Linda pracuje ve firmě, kde je táta ve vedení a podle mě v něm vidí příležitost, jak získat lepší pracovní pozici. Sám táta mi přiznal, že už Lindě vyjednal zvýšení platu, které nebylo zrovna malé. Navíc Lindu rád zahrnuje luxusními dárky. Může si to dovolit, má na ně díky vysokým příjmům peníze. Obávám se, že Linda je s ním kvůli penězům a jeho postavení, protože při vší úctě k tátovi nechápu, co jiného by mladá holka mohla vidět na chlapovi, který je ve věku jejího otce.

Táta na moje varování neslyší

Když jsem tátovi o svých pocitech řekla, reagoval podrážděně, protože on Lindu miluje a je to jeho život a on se mi do toho mého už také neplete, protože jsem dospělá. Bylo mi to líto, protože já mám o něj jenom strach a nechci, aby někomu naletěl. Celou věc jsem konzultovala s mámou, která mi odpověděla, že jsou s tátou už třináct let rozvedení a ona má deset let jiného partnera, proto je jí to, co dělá táta jedno a nic jí do toho není. Nechat být bych to podle ní měla i já, ale já to prostě nedokážu...

Reference od známých potvrdily můj názor

Na Lindu jsem se ptala snad všech, kteří ji alespoň trochu znají, nebo se s ní potkali a bohužel mají na její osobu podobný názor. Na druhou stranu mi ale všichni říkají, že já s tím nic dělat nemůžu. Jelikož Lindu nemůžu vystát, scházím se s tátou jenom, když ona není doma a prosím ho, aby ji nebral na společné schůzky do restaurace. On mě ale poslechnout nehodlá a chce, abych Lindu přijala. Já to ale nedokážu a tajně doufám, že se rozejdou. V hloubi duše mám strach, že tátu oškube a jemu zbude jen ošklivá vzpomínka na vztah se zlatokopkou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články