Věra (61): Na prahu důchodu jsem našla novou lásku. Rodina si myslí, že jsem se zbláznila

Věra (61): Na prahu důchodu jsem našla novou lásku. Rodina si myslí, že jsem se zbláznila

Paní Věra (61) před třemi lety ovdověla a po odchodu manžela na tom byla nějakou dobu dost špatně. Pak si ale uvědomila, že život jde dál a když potkala sympatického Václava (68), dala se s ním dohromady. Teď prožívá velkou lásku, ale její rodina má za to, že se musela zbláznit. Věra se nového štěstí ovšem nehodlá vzdát.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 20. 05. 2020 08:00

S manželem jsme spolu byli prakticky celý život, proto pro mě byla velká rána, když před třemi lety zemřel. Nějakou dobu jsem žila jenom ze vzpomínek a měla pocit, že už nikdy nebudu šťastná. Pak jsem si ale uvědomila, že můj život jde dál a začala jsem se více stýkat s přáteli, díky kterým jsem objevila i nové zájmy.

Pak přišel zlom

Řadu let pracuji na úřadě, kde začal dělat vrátného sympatický Vašek (68). Je již v důchodu a takto si přivydělává. Mně Vašek padl do oka a přišlo mi, že i já jemu. Párkrát jsme si spolu povídali, až mě Vašek pozval na kávu a já jsem pozvání přijala. Netrvalo dlouho a dali jsme se dohromady.

Myslela jsem si, že to nebude problém

Kamarádky nám moc fandily a já jsem se proto rozhodla říct o své nové známosti svým dětem Eva (38) a Petr (32). Moje děti mi ale naznačily, že jsem se snad zbláznila a že ve svém věku mám volný čas trávit jen v parku a na opačné pohlaví už mám zapomenout. Navíc je to prý nefér vůči tátovi. Nechápala jsem, jak to tak mohou brát, protože můj manžel je už tři roky po smrti a já jsem přeci slíbila, že s ním budu dokud nás smrt nerozdělí - a to se bohužel stalo.

Doufala jsem, že se to časem poddá

Tajně jsem doufala, že to od mých dětí byla jen prvotní reakce a časem samy přijdou na to, že i já mám právo na lásku a svůj vlastní život. Bohužel se tak nestalo a ony si pořád myslí, že se chovám jako blázen. Já jsem si svým vztahem ale jistá, proto jsem si Vaška nastěhovala k sobě domů a plánujeme svatbu.

Mrzí mě, že moje rodina na svatbu nepřijde

Rodina mi dala najevo, že na případnou svatbu s Vaškem nepřijde. Mě to sice mrzí, ale plány kvůli tomu měnit nehodlám. Já jsem se svým novým partnerem šťastná a hodlám si ještě užívat života. Byla bych ale moc ráda, když by moje děti Vaška přijaly a byli jsme jedna velká rodina. Bohužel je šance na tyto vyhlídky mizivá...

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články