Marek (26): Přítelkyně mě obelhala, pořídila si se mnou dítě bez mého souhlasu

Marek (26): Přítelkyně mě obelhala, pořídila si se mnou dítě bez mého souhlasu

Marek s Ivetou (23) pár měsíců randil a tak nějak nepočítal , že by z jejich vztahu mohlo být něco víc. Iveta ho navíc ujišťovala, že bere antikoncepci a po dítěti v současné době netouží. Po půl roce ale přišel šok, Iveta byla těhotná. Markovi tvrdila, že její antikoncepce nejspíš selhala. Marek jí ovšem tuhle historku nevěří.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 23. 05. 2020 11:00

Ivetu (23) jsem potkal na jedné taneční zábavě. Zalíbila se mi, takže jsme si vyměnili telefonní čísla a první rande na sebe nenechalo dlouho čekat. Randili jsme spolu několik měsíců a Iveta mě vždycky ujišťovala, že bere spolehlivou antikoncepci, proto nemusím mít obavy z žádné nepříjemné dohry. Po půl roce ale přišel šok, Iveta mi oznámila, že čeká dítě.

V první chvíli jsem tomu nevěřil

Byl jsem v šoku a nevěřil jsem, že je něco takového vůbec možné, proto jsem se ptal Ivety, jak se to mohlo stát. Ta mi tvrdila, že antikocepce nikdy nefunguje na sto procent a tohle je prostě výsledek. Já jsem jí nevěřil, jelikož si myslím, že to na mě narafičila schválně a dost jsem se na ni zlobil.

Když je dítě na cestě, je pozdě říct ne

Pak jsem si ale uvědomil, že ten koho nechci, je moje vlastní dítě a začal jsem se na věc dívat jinak. Na Ivetu si sice zlobím pořád, ale o dítě zájem mám. Iveta mi ale oznámila, že hodlá dítě vychovávat sama a mě k tomu nepotřebuje. Já budu podle jejích slov akorát tak nucen platit alimenty, aniž bych měl nějaká větší rodičovská práva.

Se svou situací se nehodlám smířit

O celé věci jsem se poradil se svým známým právníkem a hodlám o svá otcovská práva bojovat. Rád bych si vybojoval střídavou péči nebo alespoň dva společné víkendy do měsíce. Je mi ale jasné, že soudy fandí matkám a Iveta mě tam bude očerňovat. Mám nějakou šanci pravidelně vídat vlastní dítě?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články