Miroslava (75): Moje jediná vnučka nechce mít dítě. Tak jsem jí nabídla, že jí za to zaplatím

žena, babička, stáří
Zdroj: pixabay.com

Stáří je životní etapou, se kterou se každý vypořádává po svém. Paní Miroslava se těšila, že bude jednou mít kupu vnoučat, jenže její životní příběh se ani zdaleka nevyvíjí tak, jak si malovala. Přečtěte si slova, která nám zaslala.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 01. 08. 2020 11:00

Jako malá jsem snila o tom, že jednou budu mít kupu dětí. Poprvé jsem otěhotněla v 18 letech, jenže jsem dítě nedonosila. To se mi pak přihodilo ještě dvakrát. Nakonec jsem se naštěstí dočkala a v pětadvaceti se mi narodila Věra.

Celý život jsem věnovala dceři

Byla jsem přísná a opatrná máma. Asi i proto, že jsem si toho tolik prožila a bála jsem se, aby naše jediná dcera byla v pořádku. Manžel zemřel, když mi bylo čtyřicet let. Vážně onemocněl a doktoři mu nedokázali pomoct. Já už jsem si ale nikoho dalšího nenašla a celý můj život jsem věnovala Věře.

To se mi taky vrátilo a dodnes spolu máme krásný vztah. Věra však byla jedináček, a možná i proto se rozhodla, že i ona bude mít jen jedno dítě. Mámou se stala brzy a už ve svých dvaceti letech přivedla na svět Simonku. Stejně jako já ji, tak i ona dávala své dceři maximum a udělala pro ni to nejlepší, co mohla.

Jenže Simona sešla z cesty. Začala se stýkat s lidmi, kteří se mi moc nelíbí, a na rodinu nemá sebemenší myšlenky. Podle Věry střídá jednoho chlapa za druhým, a že by se stala mámou, tak o tom nechce ani slyšet. Přitom letos jí bude už třicet let a má na to nejvyšší čas!

Radši si kup psa

Ne, že bych se nudila, stále mám dost aktivit, jak jsem ale stárla, tak jsem se těšila na to, jak se stanu prababičkou. Toužila jsem po tom povozit si pravnoučátko v kočárku, říkat mu pohádky a dívat se na to, jak roste. Místo toho ale sleduju jen to, jak si Simonka ničí život.

Nedávno jsem jí nabídla, že pokud se změní a založí rodinu, tak ode mě dostane odměnu – 70 tisíc korun. Doufala jsem, že to zabere, bohužel jsem se ale spletla. „Babi, jestli nemáš co dělat, tak si kup třeba psa nebo kočku. Vypadá to, že peněz na to máš dost,“ odpověděla mi. Vysněného pravnoučka už se tak asi nedočkám...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články