Marta (36): Naše dítě dostalo jméno po dědovi. Manžel si za to nechal zaplatit 50 tisíc

žena a muž, dítě
Zdroj: pixabay.com

Co všechno byste byli ochotni udělat pro peníze? Pojmenovali byste za ně své dítě? Manžel Marty se toho neštítil a udělal to. Jak to celé probíhalo, se dozvíte v následujícím příběhu.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 20. 07. 2020 11:00

Marcela jsem poznala, když mi bylo třicet. Měla jsem za sebou nějaké vztahy, ale nikdy to nebylo nic vážného. Zato s Marcelem to byla láska na první pohled, po roce jsme se vzali a začali jsme pracovat na dítěti. Jenže to se nedařilo.

Bude se jmenovat jako můj táta

Podstoupili jsme řadu testů a vyšetření, ale nikdy nám nikdo neřekl, proč nám to nejde. Když už jsem se pomalu začala smiřovat s tím, že se mámou nikdy nestanu, ukázal těhotenský test dvě čárky a oba jsme byli štěstím bez sebe.

Brzy jsme začali plánovat, jak se náš život změní. Zařídili jsme dětský pokojíček, nakoupili dětskou výbavu a taky jsme začali vymýšlet jméno pro našeho chlapečka. Měli jsme několik favoritů, Marcel ale nakonec přišel s tím, že by to mohl být Svatopluk – po mém tátovi.

Vím, že to není moc typické jméno, a líbila se mi jména daleko modernější. Marcel mě nějakou dobu přemlouval a já si nakonec řekla, proč ne. Táta pro mě byl vším a já jsem byla nakonec ráda, že se naše dítě bude jmenovat stejně jako on. Čas plynul, malý Sváťa už tady byl s námi a všechno probíhalo tak, jak jsem si vysnila.

Nevěřila jsem, že by toho byl schopný

Během jedné lednové soboty jsem se ale dozvěděla zprávu, kterou jsem snad ani vědět nechtěla. Táta s Marcelem něco vypili a začali vytahovat společné historky, které spolu prožili. Nejspíš jim ani nedošlo, že okolo nich jsou i další lidi, a oni začali probírat, jak můj táta nabídl Marcelovi padesát tisíc korun za to, že se náš syn bude jmenovat Svatopluk.

Dělala jsem, že nic neslyším, ale ráno jsem na něho uhodila. Nenapadlo mě, že by Marcel byl něčeho takového schopný a že by jméno našeho syna prodal za peníze. On se mi ale ke všemu přiznal. Prý to byl nápad táty, který mu peníze týden po narození našeho Svatopluka skutečně zaplatil. Jediné, co mě těší, je fakt, že je Marcel nikde nerozházel a vložil je malému na spořicí účet. Ten se jednou bude divit, jak k nim vlastně přišel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články