Sabina (37): Jsem těhotná a čekám třetí dítě. Takovou reakci příbuzných jsem nečekala

žena, těhotenství, dítě
Zdroj: pixabay.com

Sabina se dozvěděla, že se svým manželem čeká třetí dítě. I přes počáteční obavy byli oba šťastní. Ale reakce rodiny přinesla obrovský zlom. Jak rodina reagovala? A s čím se nám čtenářka Sabina svěřila?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 08. 07. 2020 13:00

S manželem Honzou (40) vychováváme dvě děti – dceru Kláru (12) a syna Jonáše (8). A před pěti měsíci jsem zjistila, že jsem těhotná, a tak čekáme třetího potomka. Nebudu tvrdit, že bylo těhotenství úplně plánované, ale nakonec jsme šťastní. Ovšem, co mě hodně překvapilo, byly reakce příbuzných.

Šťastná máma dvou dětí

S Honzou máme spokojené manželství. Oba máme dobrou práci, vycházíme si vstříc a volný čas věnujeme dětem i sobě navzájem. Naše první dcera byla plánovaná a povedla se prakticky na první pokus. Jonášek byl taky v plánu, ale na toho jsme si museli počkat o trochu déle. Dokonce jsem měla velké zdravotní komplikace a nevěděla, zda vůbec syna donosím. Povedlo se a já byla šťastná máma dvou dětí.

Před půl rokem, pamatuji si to jako dnes, když jsem šla do práce, se mi na zastávce udělalo hrozně zle. Když jsem se tam konečně dopotácela, sedla jsem si a koukla do kalendáře: ,,Sakra, vždyť už jsem to měla dávno dostat.“ No, nic, postup byl jasný. Jak půjdu z práce, stavím se do lékárny. Nadešla chvíle pravdy. Ano, je to tam. Čekám třetího prcka. Byla jsem v rozpacích, ale samozřejmě to nic až tak překvapujícího nebylo, protože kvůli svému trombofilnímu stavu nemohu brát antikoncepci. Manželova reakce byla skvělá a žádné pochybnosti neměl.

Reakce příbuzných mne zasáhla

Za to naši příbuzní tomu nasadili korunu. Když jsme jim po třech měsících oznámili tu skvělou novinu, strhla se na nás neuvěřitelná smršť. Místo radosti se na nás dívali s obrovskou nedůvěrou. A nastal obrovský zlom! Neustále dokola jsme poslouchali, jak se budeme muset starat, aby všechny děti chodily krásně oblékané, jak budeme muset kupovat nové auto, jak se na nás bude dívat okolí. Pro nás to bylo řešení hloupostí, věděli jsme, do čeho jdeme, a že naše děti zajistíme, jak po finanční stránce, tak po té citové. A i přesto, že tohle věděly i naše rodiny, neodpustily si vlnu negativních reakcí, a z toho je mi hodně smutno. Kdo jiný by se měl s vámi radovat, když ne ti nejbližší...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články