Bojíte se potratu? Polykejte v těhotenství sperma, říká nová seriózní studie

Bojíte se potratu? Polykejte sperma!
Zdroj: Ruzovyslon.cz
Bojíte se potratu? Polykejte sperma!Polykejte sperma, obsahuje mnoho antioxidantů.Ovoce je sice zdravé, ale na chuť spermatu vliv nemá.Proti oplodnění ano, proti sexuálně přenosným chorobám ne. Vasalgel je revoluční antikoncepcí pro muže.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ženy, které mají se svým partnerem pravidelně orální sex a spolykají jeho sperma, mají během těhotenství vyšší šanci, že u nich nenastane přirozený potrat. Vyplývá to z výsledků nedávné studie nizozemských vědců. Konzumací spermatu si těhotné ženy budují toleranci vůči embryu ve svém těle, které v určitých případech může být ohroženo zvýšenou reakcí imunitního systému matky.

Petra Járková
Petra Járková 26. 04. 2019 12:00

Přirozený potrat v různých fázích těhotenství postihuje dle statistik 10 až 20 procent žen a nejčastěji k němu dochází v prvním trimestru. Častými příčinami jsou jak genetické poruchy plodu, tak i infekce vznikající v těle matky. Nezřídka se též stává, že je embryo zapuzeno samotným imunitním systémem ženy, který na něj reaguje jako na cizorodý prvek v organismu. Nizozemští vědci nyní zveřejnili svou studii, podle níž by mohla riziko potratu snižovat pravidelná konzumace spermatu.

Orální sex jako prevence potratu

Výzkumníci z univerzity v nizozemském Leidenu svůj průzkum provedli u 234 těhotných žen. Zaznamenali přitom, že u těch, které měly se svým partnerem častěji orální sex, při němž spolkly jeho ejakulát, se v menší míře vyskytly opakované přirozené potraty. Sperma obsahuje velké množství rozličných látek včetně mužských hormonů a proteinů. Když se dostane do těla ženy – nechráněným vaginálním stykem, nebo ještě lépe přes trávicí ústrojí – může si na něj nastávající matka vybudovat toleranci, což snižuje riziko přehnané imunitní reakce vůči vyvíjejícímu se dítěti.

Sperma jako antioxidant, tlumič infekce i antidepresivum

Přestože se mnoha ženám konzumace ejakulátu příčí, z nutričního hlediska se jedná o velmi zajímavý mix, jehož konzumace může mimo jiné posílit imunitní systém těhotné ženy. Sperma obsahuje řadu antioxidantů, například glutathion, melatonin či vitaminy E a C, takže může pomáhat proti oxidačnímu stresu. Zároveň má díky obsahu některých prostaglandinů, kortizolu, oxytocinu a testosteronu protizánětlivé účinky. Může posloužit rovněž jako antidepresivum, neboť se v něm nachází endorfiny i serotonin. Z dalších látek se ve spermatu nachází třeba i selen a zinek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články