Agáta (27): Po hormonální léčbě jsem zešílela. Manžel měl co dělat

Agáta (27): Po hormonální léčbě jsem zešílela. Manžel měl co dělat
Zdroj: pixabay.com

Agáta měla problémy s otěhotněním. Lékaři jí proto nasadili hormonální léčbu. Ona jásala, ale neušila, co to způsobí. Začala na sobě pozorovat velké změny a trpěl hlavně její manžel. Agáta se svěřuje ve svém příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 18. 06. 2020 10:00

Jmenuji se Agáta a je mi 27 let. Vdávala jsem se na podzim roku 2016. S manželem Jirkou (29) jsme se ihned po svatbě začali snažit o miminko. Ale skoro dva roky bez úspěchu. Proto jsme oba podstoupili lékařské vyšetření a mně byly zjištěny cykly bez ovulace a endometrióza. A tak jsem musela podstoupit hormonální léčbu. To jsem ale netušila, jak to se mnou zamává.

Svitla nám naděje

Verdikt lékařů zněl jasně: nemáte ovulaci a navíc máte endometriózu. Byla jsem v té chvíli na dně. Bez ovulace a s endometriózou nemůžu přece otěhotnět! Lékař mě uklidnil a nasadil mi léky, po kterých dojde k uvolnění zralého vajíčka, a já budu mít šanci mít dítě. Zaradovala jsem se! Ale to jsem ještě nevěděla, co mě čeká.

Byla jsem šílená a odnášel to manžel

Již ve druhém cyklu (druhý měsíc), kdy jsem léky brala, jsem na sobě začala pozorovat změny. Měla jsem deprese, přibírala jsem rychlostí blesku a potila se jako prase. Ale stále jsem si říkala, co bych pro toho drobečka neudělala. Avšak trpěl i manžel. Utrhovala jsem se na něj pro nic za nic. Když koupil špatné máslo nebo když si vedle mě zívl. To jsem byla nepříčetná. V noci jsem nemohla spát, budila se a řvala po něm, jak si může dovolit spát, když já nemůžu. Pak jsem se i rozbrečela. Prostě to se mnou cloumalo napravo, nalevo.

Po půl roce šílení jsem věděla, že takhle to dál nejde. A nenechám si zničit manželství, a tak jsem léky po konzultaci s lékařem vysadila. Uklidnila jsem se a ejhle, za dva měsíce jsem byla těhotná. Manžel i já jsme byli nejšťastnější na světě. A ujistila jsem se, že klid a pohoda jsou mnohem důležitější. Nyní vedle mě spinká roční Amálka.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články