Pavlína (41): Manžel kritizuje můj vzhled i zájmy. Okolí je v šoku z mé reakce

Pavlína (41): Manžel kritizuje můj vzhled i zájmy. Okolí je v šoku z mé reakce
Zdroj: pixabay.com

Pavlína je osmnáct let vdaná. Manžel Dominik se jí snaží život zpestřovat neúprosnou kritikou. Jejich okolí nechápe, jak to může vydržet. Pavlína nám o tom pověděla své.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 16. 06. 2020 10:00

Jmenuji se Pavlína a je mi 41 let. S manželem Dominikem (41) máme dvě dcery. Brali jsme se před osmnácti lety, protože já otěhotněla a rodiče by asi nepřekousli, kdybych byla svobodná matka, i když jsem měla Dominika. Dominik byl skvělý. Měl o všem přehled a na všechno svůj názor. To mi imponovalo. Ale po svatbě se začal měnit.

A tehdy manžel začal s kritikou

Manžel kritikou nešetří a začal s ní hned po porodu první dcery. V těhotenství jsem extrémně přibrala a bohužel po porodu mi nešla kila dolů. Snažila jsem se všemožně a nakonec mi to trvalo dva roky, než jsem se vrátila na svou původní váhu. Manžel to ale neocenil. Jen prohlásil: ,,Už bylo na čase.“ A ani po mém úspěšném zhubnutí s kritikou nepolevil.

Ponižuje mě prakticky ve všem. Zvykla jsem si

A poslouchala jsem. "Tohle si chceš vzít na sebe? Podívej se, jaký v tom máš zadek. Mohla bys více cvičit." Ponižuje mě prakticky u všeho, komentuje i to, co právě čtu. Zkrátka si to nikdy neodpustí. A nejen, když jsme o samotě. Mnohdy to dělá i před našimi společnými přáteli a někdy i před dětmi. Všichni ho mají poslední dobou plné zuby a ptají se mě, jak to s ním mohu vydržet, a proč si tohle nechávám líbit. Asi jsem si zvykla a za ta léta jsem otupěla.

Na druhou stranu si někdy hezky popovídáme, v posteli nám to klape. Manžel se o rodinu stará, a když jsem si jednou postěžovala mé rodině, řekli mi: Buď ráda za to, co máš. Mohla jsi dopadnout hůř. Nejspíš jsem si zvykla natolik, že mi to přijde normální.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články