Viola (55): Manžel se chová jako puberťák, vnutil se i do synovy party

Viola (55): Manžel se chová jako puberťák, vnutil se i do synovy party
Zdroj: pixabay.com

Viola se vdávala před třiceti lety z velké lásky. S manželem Karlem mají syna Lukáše. Od jeho osmnáctých narozenin nastala v jejich rodině velká změna. A Violin manžel začal obrážet hospody a bary s kamarády svého syna. Viola se nám se svým příběhem svěřila a rozpovídala se, o co jde.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 31. 05. 2020 08:00

Karla (57) jsem si brala před třiceti lety. Zamilovala jsem se do něj na první pohled. Byl vyspělejší, než jeho vrstevníci a imponoval mi. Během našeho manželství se nám narodil syn Lukáš. Manžel byl často pracovně mimo domov, a tak péče o našeho syna zůstávala na mně.  Všechno se ale změnilo, když Lukáš dosáhl plnoletosti.

Syn dosáhl plnoletosti a manžel se zbláznil

Karel má dost náročnou práci, je řidič mezinárodní dopravy. Po práci si rád zašel s kamarády na pivo, což jsem chápala. Jenže po synových osmnáctinách se  rozhodl se, že bude hospody obrážet s ním a jeho partou kamarádů. Doma prakticky není. Buď pracuje, nebo flámuje.

Začala jsem se zajímat, co dělá. Syn se mi svěřil, že táta zkusil marihuanu, a že flirtuje s jeho kamarádkami. Krize středního věku, říkala jsem si. Ale on k těm špatnostem navádí i našeho syna. A to se mi nelíbí. Lukáš je chytrý kluk a má dobře nakročeno. Dostal se na vysokou školu, ovšem pokud to bude takto pokračovat, pochybuji, že vůbec dostuduje.

Řekl mi, že bych měla zhubnout a víc se odvázat

Nejhorší je, že na svého muže ani nežárlím, spíš se za něj stydím. Předvádí se i před našimi společnými známými. Často je mi dost trapně! Ostatní se tomu sice smějí, ale já vím, co si o tom myslí. Doma spolu moc nemluvíme, a když ano, jen se hádáme. Při jedné hádce, dokonce nadhodil, že bych měla zhubnout a chodit více mezi mladé lidi. Neskutečně mě vytáčí! Rozhodně se necítím stará a nepřizpůsobivá, ale tohle nemám zapotřebí. Už jsem uvažovala o rozvodu. Uvidím, jak se bude situace vyvíjet dál. Ale se zastydlým puberťákem žít nehodlám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články