Strašák jménem deprese: Jak ji rozpoznat, bránit se a jak se s ní perou slavní?

Deprese jsou stavy nezměrné úzkosti, se kterými si neumíte poradit
Zdroj: Pinterest
Žbirka také trpí slabými depresemi.Deprese sužují mnoho lidí kolem nás.Lady Gaga prý také trpěla depresemi.Angelina Jolie prý deprese zvládat moc neumí.+ 5 fotek+ 6 fotek

Deprese se může objevit kdykoliv, proto je těžké rozpoznat, kdy se jedná o klasický smutek a kdy nás sužuje vnitřní bolest, se kterou pomůže jen odborník.

Petra Járková
Petra Járková 22. 12. 2019 08:00

Co dělat, když trpím depresemi?

Lidé, kteří si prošli depresemi, většinou popisují, že se cítili unavení a cítili velkou beznaděj. Měli prostě pocit, že život nemá žádný smysl. Uzavřeli se do sebe, stranili společnosti a někdy měli i problém vstát z postele.

Pokud věříte, že se jedná o chvilkovou úzkost a pomůžete si z ní sami, zaměřte se na každodenní řád. Dávejte si malé úkoly z hodiny na hodinu, vždy tak dva tři denně, a dbejte na to, abyste je opravdu splnili. Sice se budete asi muset překonat, ale věřte, že je to lepší než zůstat sami se svými myšlenkami.

Ideální je samozřejmě trávit co nejvíce času na čerstvém vzduchu a věnovat se sportu. Cvičení vyplavuje endorfiny, takže se vám po něm jistě zlepší nálada. Registrujte také problémy lidí kolem sebe, třeba vás uklidní, že každý řeší ve svém životě nelehké situace.

Pokud vám ale smutek dlouhodobě brání v tom, abyste normálně fungovali, pak určitě neváhejte a zajděte za psychologem nebo terapeutem.

Rozhodně se nestyďte, horší je nic s tím nedělat a spoléhat se jen sami na sebe.

Deprese a slavní

Deprese si nevybírá. Své by o tom mohly vyprávět mnohé celebrity. Jim Carrey, který míval deprese dlouhé roky, je již dle svých slov nemá, a to díky pomoci psychoterapeuta i medikamentů. I krásná a slavná herečka Angelina Jolie si prochází tímto peklem. Jsou dny, kdy ji sužují těžké deprese a smutek. Říká se, že se jeden čas dokonce sebepoškozovala. Taková Lady Gaga trpí posttraumatickou poruchou a i jí dlouho trvalo, než se smířila s tím, že je psychicky nemocná, a řekla to rodině. Abychom nechodili daleko, můžeme si ještě jmenovat slavného slovenského zpěváka Miro Žbirku, který trpí depresemi, ale jen mírnými, takže je za ta léta umí ovládat a pracovat s nimi.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články