Lucie (34): Sestra má v životě smůlu. K problémům zaujala značně svérázný přístup

Lucie (34): Sestra má v životě smůlu. K problémům zaujala značně svérázný přístup
Zdroj: pixabay.com

Lucie má spokojený život. Má skvělého manžela a dvě děti. Její sestra ale takové štěstí nemá a své neúspěchy si hojí na rodičích. To se samozřejmě Lucii nelíbí a trápí se. Čtenářka Lucie popsala, jak to u nich vypadá, a co její sestra vyvádí.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 12. 06. 2020 08:00

Jmenuji se Lucie a je mi 34 let, mám dvě děti a hodného manžela Honzu. Vedeme spokojený život, ale momentálně mě trápí moje sestra Julie (28). Rodiče nás v dětství vychovávali stejně a nikdy mezi námi nedělali rozdíly, i přesto, že je sestra o šest let mladší. Sestře se ale v životě příliš nedaří a vyvolává zbytečné problémy.

Sestra zůstala sama, varovali jsme ji

Já studovala vysokou školu, a tak jsem se celkem brzy osamostatnila. Od rodičů jsem se odstěhovala už v devatenácti. Měla jsem vždycky vyšší ambice, než má sestra. Ta dostudovala střední zdravotnickou školu, ale v oboru nezůstala. Našla si chlapa z vesnice, a tam už zůstala. Julie má jedno dítě – syna Matěje. Brzy se ukázalo, že její přítel je k ničemu a došlo na to, před čím jsme ji všichni varovali, opustil ji a nechal ji i s Matějem samotnou.

Je nešťastná a útočí na své nejbližší

Naši rodiče jsou báječní lidé a vždycky nám byli velkou oporou. Zvlášť Julii, které hlídají Matěje a pomáhají jí i finančně. Vlastně ji drží nad vodou. To by ani tak nevadilo. Ale poslední dobou to začala přehánět a je mi z jejího chování opravdu zle. Vyvolává malicherné spory a svou zlobu si vybíjí na rodičích, kteří se s ní nechtějí hádat, protože se bojí, že by jim zakázala vídat se s vnoučetem. Oni svá vnoučata naprosto zbožňují.

A taky k tomu došlo. Sestra s nimi již dva týdny nemluví a Matěje jim nedává. A mě navíc diktuje, co všechno jí mám zařídit. Vím, že to nemá jednoduché, ale zbytečně útočí na své nejbližší a zraňuje je, a to jen proto, že je sama nešťastná. Našim dokonce vyčetla, že je to jejich chyba, že má v životě takovou smůlu. Ti samozřejmě trpí. Julie je má ráda a ví, že si bez nich neporadí, ale její zloba je momentálně silnější. Mě to trápí hlavně kvůli rodičům.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články