Vztah mezi sourozenci bývá komplikovaný. Naučte je respektu a vzájemné lásce

Kladný vztah mezi sourozenci je důležitý.
Zdroj: Pixabay
Naučte je vzájemné lásce....stejně jako respekt.Musíme si pomáhat.Dávat najevo city je normální.+ 1 fotka+ 2 fotky

Každá matka vám ze zkušenosti řekne, že je úplně jedno, zda je mezi sourozenci rozdíl čtyři nebo patnáct let. Hádat se budou tak či tak, proto je dobré v nich už odmala budovat vzájemný respekt i lásku. Jen tak spolu budou vycházet.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 09. 06. 2018 16:43

Nenechávejte věci být

Pokud vidíte, že se vaše dvě ať už jakkoli staré děti přou a hádají, nenechávejte to být. Nejdříve zjistěte, jaká je situace, a pak jim vysvětlete, že se jeden druhému musí omluvit. Postupem času to začnou vnímat jako automatické.

Kouzelné slovíčko

Naučit dva malé človíčky, aby si pomáhali, je těžké, ale vyplatí se to. Budou si totiž pomáhat už napořád. Nikdy ale nesmí zapomenout poprosit a v případě, že je jim vyhověno, poděkovat.

Dokazování lásky

Je téměř nezbytné, aby si sourozenci dávali najevo svoje city. Je jedno, jakým způsobem. Může to být slovně: „Mám tě rád/a“, pohlazením nebo pusou na tvář. To se jim potom přenese do dospělosti a jejich pouto bude ještě silnější.

Co je moje, je i tvoje

Není dobré, když je jeden ze sourozenců lakomý. Dejte mu najevo, že je normální půjčovat ostatním a především sourozencovi své věci. V budoucnu si pak budou moci pro změnu vyměňovat oblečení na svoje děti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články