Vanda (26): Táta odmítá jít na mou svatbu, když tam bude máma

Vanda (26): Táta odmítá jít na mou svatbu, když tam bude máma
Zdroj: Pixabay.com

Vanda se bude vdávat za svého přítele Jakuba. Svatební přípravy vrcholí. Ale objevil se veliký problém, který Vandu moc trápí! Vandin táta prohlásil, že pokud bude její matka na svatbě, že tam nepřijde. Jak to celé dopadlo, se dozvíte v jejím příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 30. 05. 2020 14:00

Jmenuji se Vanda a s mým přítelem Jakubem (30) se budeme brát. Nemohu se dočkat, ale narazili jsme na problém. Moji rodiče jsou rozvedení osm let, ani po této době se nemohou vystát. Přitom jako prarodiče fungují skvěle. S Jakubem vychováváme roční Sárinku a oba nám s ní pomáhají. Jenže táta mi řekl, že když bude máma na svatbě, tak nepřijde.

Naši se ani po letech od rozvodu nemohou vystát

Naši se rozvedli před osmi lety a já mám s oběma hezký vztah. Ale oni dva se nemohou vystát. Když probíhají rodinné oslavy, musím zvát každého zvlášť. Máma tátovi dost ublížila, hrály v tom roli hlavně máminy dluhy, o kterých táta nevěděl a musel je za mámu zaplatit. A pořád jí to nedokáže odpustit. Máma mu zase vyčítá, že se do dluhů dostala kvůli němu, protože nás nedokázal zaopatřit.

Nechci se rozhodovat, jestli máma nebo táta

Je to prostě kolotoč, ze kterého nevím jak ven. Táta se vždycky hrozně těšil, až mě jednou povede k oltáři. Ale teď, když k tomu má konečně dojít, tak otočil a prohlásil, ať se nezlobím, ale že když tam bude má matka, tak že tam nebude on. Není to fér! Nemohu se přeci rozhodnout, jestli chci na svatbě mámu, nebo tátu. Chci tam oba. A tohle mi kazí veškeré těšení na svatbu i její přípravy.

Táta mi navíc přispěl nemalou částkou, a já nechci, aby se z mé svatby vykoupil. Chci, aby tam byl a odvedl mě k mému budoucímu manželovi. Nevím, jak se k tomu mám nyní postavit. Vím, že mu máma ublížila, ale tohle není o mojí mámě, je to můj den, můj svatební den, který se už nikdy nebude opakovat. Zkusím si s ním ještě promluvit, ale je hrozně tvrdohlavý.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články