Štěpánka (26): Během nouzového stavu jsem šla na seznamku. Teď mě čeká rozchod

žena, počítač
Zdroj: Freepik.com

Štěpánka nevěděla, jak si zkrátit dlouhé dny doma. Nouzový stav byl teprve na začátku a ona už netušila, co dělat. Založila si profil na seznamce. Nehledala novou známost, spíše jen zábavu. Začala si psát s mužem, který ji dokázal zabavit od rána do večera. Přítel na to přišel a nevěří jí ani slovo. Ustojí to nakonec?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 10. 2020 06:30

To, co se v jednu chvíli zdá jako dobrý nápad, se může lehce proměnit v problém. Vím, o čem mluvím. Během karantény jsem udělala chybu, za kterou teď pořádně zaplatím.

Nudila jsem se

Když jsme zůstali s přítelem Honzou doma kvůli covidu, byla jsem z toho na prášky. Dny byly stejné a nudné. Sice jsem dělala z domova, ale moc práce jsem zrovna neměla. Chodit ven sama mě také nebavilo. Žádnému sportu jsem se nevěnovala, takže být doma bylo utrpením.

Chodili jsme dřív spíše do kin a divadel. Musela jsem se nějak zabavit. Sedla jsem k počítači, že si stáhnu nějakou hru. Skočila na mě reklama internetové seznamky. To je nápad, panečku. Ze srandy jsem si založila profil a čekala, co se bude dít. Ozvalo se pár mužů. Abych zabila čas, nevinně jsem si s nimi dopisovala.

Najednou jsem měla co dělat. Po pár dnech mi napsal muž, který měl zvláštní a ojedinělé vyjadřování. Zaměřila jsem se na psaní jen s ním. Najednou jsem u počítače seděla od rána do večera. Honza se začal pídit po tom, co pořád na počítači dělám. Těžko jsem mu mohla říct pravdu.

Seznamka jako zábava

S Pavlem jsme si vyměnili pár fotek. Pokud to byl vážně on, tak to byl moc pěkný chlap. Já jsem nehledala novou známost, jen jsem chtěla zabít čas. Jenže měla jsem pocit, že mě samotné se to nějak zvrtlo. Psali jsme si o věcech, které neřeknete někomu, koho jste v životě neviděli.

Dokonce jsme si vyměnili telefonní čísla. Abych s ním vůbec mohla mluvit, doma jsem lhala, že se jdu jen projít. Modlila jsem se, aby nechtěl jít Honza se mnou. Byla jsem z hovoru nervózní, protože psát a mluvit je veliký rozdíl. Byla jsem venku přes hodinu. Nehlídala jsem čas. Během hovoru jsem si všimla, že se mi snaží Honza dovolat.

Když jsem přišla domů, hned se ptal, kde jsem tak dlouho. Začalo kolečko lží a výmyslů. ,,S kým jsi mluvila, nešlo se ti dovolat,“ zeptal se smutně. ,,S mamkou, zdali jsou v pořádku,“ lhala jsem dál. Docela jsem se zapotila. Nikdy předtím jsem mu totiž nelhala.

Přítel mi nevěří

Buď jsem seděla na seznamce a psala si s Pavlem nebo jsem šla ven a hodinu jsme spolu jen tak klábosili. Bohužel, udělala jsem velikou chybu. Jednou jsem si nedala pozor a nechala otevřenou komunikaci s Pavlem a šla s ním ven telefonovat. Honza si vše přečetl.

Po návratu domu mě čekalo nepříjemné přivítání. Honza mě vzal za ruku a odvedl k počítači se slovy: ,,Teď mluv a pravdu, prosím tě.“ Víte, co je nejhorší? Já mu vše řekla, to, že jsem se doma nudila a seznamku si našla jako zábavu. Nevěří mi. Myslí si, že jsem za ním chodila ven.

Nemám možnost mu dokázat pravdu. Řekla jsem mu, ať mu klidně zavolá a zeptá se ho sám. Prý není včerejší a určitě jsme se stihli domluvit. Drahá sranda, protože po konci nouzového stavu se stěhuje pryč.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články