Štěpánka (37): Na dovolené jsem dostala zvláštní náramek. Následně se zlomilo moje prokletí smolaře

Štěpánka (37): Na dovolené jsem dostala zvláštní náramek. Následně se zlomilo moje prokletí smolaře
Zdroj: Unsplash.com

Štěpánka se už smířila s tím, že ve svých skoro čtyřiceti letech je sama. Nemá manžela, děti. Jen kočku. Rozhodla se, že si udělá radost, a vydala se na dovolenou do Thajska. Na tržišti narazila na místní stařenku, která jí darovala jakýsi náramek. Hned po návratu domů se začaly dít samé dobré věci. Je to tím náramkem?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 11. 2020 17:00

O mně by se dalo říct, že jsem tak trochu smolař. Ve svém věku nemám stále muže, se kterým bych měla děti. Bydlím sama v malém bytě se svojí kočkou. Celé jsem to přijala jako svůj osud a přestala smutnit nad samotou.

Sama i na dovolené

Veškeré peníze, které vydělám, mám jen pro sebe. Rozhodla jsem se tedy, že pojedu na dovolenou, abych se alespoň podívala do světa. Vybrala jsem si Thajsko. Smutné je, že jsem neměla s kým jet, abych nebyla sama. Měla jsem pár kamarádek, ale žádnou opravdovou.

Nemohla jsem se dočkat, až se budu válet u moře a poznávat místní krajinu. Netušila jsem, jak krásné to tam bude. Už první den jsem se cítila jako v ráji. Moře jsem ve svém věku viděla poprvé. Ostuda, že? Užívala jsem si každý okamžik. Nejvíce času jsem nakonec trávila právě tam.

Rozhodla jsem se, že si zaplatím výlet lodí na jeden ostrov. Mělo tam být rozlehlé tržiště, a to bylo něco pro mě. Peněz jsem měla dost, takže jsem chtěla přivézt alespoň rodičům nějaké suvenýry a poděkování, že mi hlídají kočku.

Náramek od stařenky

Tržiště bylo skutečně ohromné a bylo tam mnoho turistů. Úzkými uličkami jsem se prodírala davem lidí. Když jsem procházela kolem stánku, kde seděla stařenka, podívala se mi hluboko do oči a gestem ruky mě vyzvala, abych přistoupila. Bylo to dost zvláštní, protože kolem mě bylo sto dalších nakupujících, ale ona ukazovala právě na mě.

Přistoupila jsem blíž. Žena měla v ruce připravený náramek. Zdál se být kožený. Ukázala mi, abych natáhla ruku. Připadala jsem si jako zhypnotizovaná a poslechla ji. Na ruku mi navlékla náramek a pronesla něco v neznámém jazyce.

Usmála se na mě, znovu usedla a sklopila hlavu k zemi. Já se zmohla na anglické děkuji a zpět jsem zaplula do davu lidí. Ještě jednou jsem se otočila ke stánku, ale stařenka byla stále skloněná k zemi. Podívala jsem se na náramek a druhou rukou jsem přes něj přejela. Byl velmi příjemný na dotek.

Štěstí na dlani

Zbylé dny jsem cestovala po okolí nebo si užívala moře. Po návratu domů, jsem se cítila velmi dobře. Zjevně jsem tu dovolenou potřebovala, říkala jsem si. Druhý den jsem přišla do práce a hned si mě zavolal šéf. Nabídl mi jinou pracovní pozici. Tvrdil, že se na ni přesně hodím. Šlo o lepší náplň práce a více peněz.

Za týden po návratu z dovolené do mě na ulici vrazil muž a vysypal mi celý nákup. Jako v nějakém romantickém filmu jsme ho společně sbírali a on mě pak pozval na skleničku. Daniel je vážně sympatický. Myslím, že jsem se do něj zamilovala a že i on to má stejně.

Ozvala se mi dokonce kamarádka ze střední školy, že se přestěhovala do našeho města. Takže jsme se spolu začaly stýkat. Zničehonic mám lepší práci, muže a kamarádku, se kterou můžu jít na víno. Už vím, proč vyzvala stařenka z davu právě mě. Moje smůla byla do očí bijící.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články