Jarmila (37): Pomohla jsem jedné paní na ulici, ona mi za to darovala kámen. Od té doby se mi změnil život

Jarmila (37): Pomohla jsem jedné paní na ulici, ona mi za to darovala kámen. Od té doby se mi změnil život
Zdroj: Unsplash.com

Jarmila se jednoho rána zachovala tak, jak by se měl zachovat každý z nás. Cestou do práce pomohla jedné staré paní. Ta jí velmi děkovala a darovala jí kámen. Jarmila se tomu v duchu smála, jenže netušila, jak moc jí tenhle neobvyklý dárek změní život.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 08. 2020 15:00

Jednoho pondělního rána, po náročném víkendu, plném společenských akcí, jsem zaspala do práce. Budík mě vzbudil, až když už jsem měla být zhruba v polovině cesty. Začala jsem panikařit, jen jsem se oblékla, narychlo učesala a utíkala na autobus.

Pomohla jsem starší dámě

Na stanici akorát přijížděl autobus, a tak jsem se dala do běhu, aby mi neujel. Vystupovalo poměrně dost lidí. Před sebou tlačili starší paní, která se neudržela a skoro na mě z autobusu vypadla, takže jsme se obě přistály na zemi. Jí se navíc rozsypala taška s věcmi. Rychle jsem se zvedla a vběhla do autobusu, protože jsem ho zkrátka potřebovala stihnout. Jenže když jsem se otočila, nikdo té paní nepomohl a ona tam stále ležela. Svědomí mám jen jedno, a tak jsem zase rychle vystoupila, abych jí pomohla.

Byla mi velmi vděčná, neustále mi děkovala. Když si stoupla, vytáhla z kapsy kámen, takový lehce fialový, hezký, ale prostě kámen.

Jak to mohla vědět?

Vezměte si prosím tento kámen jako moje poděkování. Nechtěla jsem si nic brát, ale trvala na svém. Ještě mi stihla říct: ,, Řekněte vašemu šéfovi, až bude hubovat, že jdete pozdě, že jste prostě zaspala, protože jste měla náročný víkend. On to se svojí povahou pochopí,“ a odešla ze zastávky.

Až po chvíli mi došlo, jak mohla vědět, jaký jsem měla víkend ? A jak ví, že jdu pozdě…

Za chvíli přijel další autobus a já přišla do práce skoro o hodinu později. Šéf si mě zavolal a velmi naštvaně se zeptal, co jsem měla tak důležitého na práci, že jdu pozdě. Kámen, který jsem měla v kapse, jsem stiskla, ani nevím proč, a vypadlo ze mě to, co mi poradila ona žena. A ejhle! Zabralo to. Šéf se začal smát, že o víkendu vypil tolik piv, že by si mohl založit pivovar a řekl, že upřímnost má rád a pustil mě.

Měla jsem prostě štěstí, šeptala jsem si. Jenže po čase se ukázalo, že ten obyčejný kámen není tak zcela obyčejný. Jako kdyby mi dodával sílu říkat pravdu, nebo mě nějak chránil. Moc jsem tomu sama nerozuměla.

Vzácný kousek

Dlouho o mě usiloval jeden kolega, ale prostě nebyl to můj typ, nechtěla jsem se ho nikdy dotknout, ale už byl otravný.  Když se zase přišoural k mému ke stolu a zeptal se, jestli nechci jít večer do kina. Kámen jsem držela v kapse a na rovinu mu řekla: ,,Romane, nejsi můj typ, už to vzdej, nikdy s tebou do kina nepůjdu.“ Čekala jsem cokoliv, ale on odpověděl, že dokud byla nějaká naděje, chtěl to zkoušet, ale teď už to může vzdát a dokonce mi poděkoval za upřímnost.

Kámen mi pomohl vyřešit mnoho problémů, které jsem dlouho kopala pod koberec. Funguje doteď, nesmím ho nikdy ztratit. protože jsem pátrala a zjistila, že je to velmi vzácný kámen, jakých je v Evropě málo.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články