Simona (33): Svatbu jsem chtěla bez zbytečného divadla a slávy. Nakonec to bylo ještě horší, než jsem si myslela

Simona (33): Svatbu jsem chtěla bez zbytečného divadla a slávy. Nakonec to bylo ještě horší, než jsem si myslela
Zdroj: Freepik.com

Paní Simona se nám rozhodla poslat svůj příběh o tom, jak si krásně naplánovala malou utajenou svatbu, bez rodiny a místo toho se v den obřadu stalo něco, co nečekala, a ještě se musí omlouvat svému otci a může se modlit, aby s ní někdy ještě promluvil. Co se v den obřadu přesně odehrálo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 08. 2020 08:00

S manželem jsme se seznámili přes seznamku. Byla jsem zrovna po dlouhodobějším vztahu, zvyklá, že nejsem sama, a tak jsem si chtěla znovu někoho najít. Zažila jsem pár zklamání, občas na schůzku přišel chlápek, se kterým jsem nechtěla vypít ani kafe.  Nakonec jsem si začala psát s Martinem (46).

Starší muž, to by mohlo vyjít

Dali jsme si schůzku, sedli jsme si hned od začátku. Byl sice trochu hrr a už na druhé schůzce mě v autě políbil, ale přitahoval mě, tak jsem se nebránila. Byl starší, vypadalo to, že má jasno, co od života chce.

Scházeli jsme se pravidelně, byl velmi udržovaný, pravidelně cvičil. Po roce našeho vztahu jsem zjistila, že první tři měsíce, co jsme spolu randili, byl ještě ve vztahu s jinou ženou, ale jen hledal vhodnou chvíli, kdy od ní odejde. Nebyla jsem nadšená, že to vím, hned mě napadlo, že to samé může udělat mně. Nakonec jsem to nechala být. Po dalším roce mě ale Martin požádal o ruku. Nechtěla jsem velkolepou svatbu, žádné šaty pro princeznu, žádnou šaškárnu. Jen menší obřad na radnici a bez rodiny.

Utajená svatba

Domluvili jsme se tedy, že naši svatbu utajíme. Byla jsem ráda, že to cítil stejně. Martin už totiž jednou ženatý byl, a tak neměl potřebu veliké a honosné akce. Budeme tam jenom my dva a svědci. Šaty jsem si půjčila v půjčovně a jediný luxus, který jsem si dopřála, byla vizážistka, abych na fotkách vypadala dobře. Nervozitou jsem moc netrpěla, tím, že to mělo být velmi komorní, nebyl důvod.

Na obřad jsme dokonce jeli spolu v autě i s mou svědkyní. Když jsme přijížděli k radnici, zdálo se mi, že vidím svoji matku. Uhodila jsem na Martina a už z jeho výrazu jsem věděla, že je zle. Pozval ji a dokonce i mého otce s novou přítelkyní.

Večer před obřadem nakonec všechny obvolal a řekl, co se chystáme udělat. Měl prý slabou chvilku, a tak se rozhodl pro malou změnu. Volal i svým rodičům, kterým je kolem 75 let a nechal je jet z Ostravy do Prahy kvůli půlhodině.  Obřad měl být v 11 hodin a co se nestalo, jeho rodiče uvízli v dopravní zácpě, takže neměli šanci to stihnout, protože obřad se posunout nedal.

Když to shrnu, tak to byl den horor. Martin mi lhal, zkazil naši svatbu, takže mě moje svědkyně musela vyloženě přemluvit a donutit, ať se do svatební síně vrátím, jeho rodiče jeli takovou dálku úplně zbytečně a můj otec? Ten byl naštvaný ještě půl roku, že jsem mu chtěla zatajit takovou událost, jako je svatba jediné dcery.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články