Vanda (49): Chtěla jsem se nechat rozvést. Syn mi poradil něco lepšího

žena, smutek
Zdroj: pixabay.com

Vanda si brala Richarda spíše z rozumu a hlavně kvůli finančnímu zajištění. Jednoho dne se rozhodla, že už nechce být ponižována jeho častými zálety a chtěla požádat o rozvod. Ale její syn jí poradil něco zcela jiného.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 29. 06. 2020 08:00

S Richardem (52) jsme manželé pětadvacet let. A máme dvě dospělé děti – syna Matěje (27) a dceru Adinu (25). Popravdě jsem si Richarda brala spíše z vypočítavosti. Protože byl z bohaté rodiny a věděla jsem, že budu vždy zajištěná. On zase věděl, že se dobře postarám o rodinu a budu mu věrná. A tak to taky bylo, ale nepočítala jsem s tím, že mě bude ponižovat a ukazovat se na veřejnosti s milenkami.

Nechtěla jsem být dál ponižována

S jednou jsem ho dokonce viděla na ulici. Držel ji kolem pasu a smáli se. To mě opravdu dopálilo. Protože i když bylo naše manželství spíše z rozumu, tohle v plánu nebylo. A Richardovi dělalo evidentně moc dobře, když se kolem něj točily mladé slečny. Zajištěný chlap ve středním věku. Dobrá partie. Okamžitě jsem se rozhodla, že podám žádost o rozvod. Nechtěla jsem se nechat ponižovat.

Naše děti už byly z domu dávno pryč a měly vlastní životy, syn vystudoval práva. Dcera dokončovala vysokou školu ekonomickou. Když mi jednoho dne syn volal a ptal se, co je nového, řekla jsem mu, že se s jeho otcem rozvedu. Na to Matěj reagoval velmi pohotově: ,,Mami, musíme se sejít!“ Hned druhý den jsme se sešli v naší oblíbené kavárně.

Mami, nerozváděj se!

Když jsme se posadili, Matěj na mě okamžitě vybalil, ať se nerozvádím! V tu chvíli mě to zarazilo. Proč bych se neměla rozvádět? Váš otec mi bude muset dát polovinu našeho majetku a já budu mít svatý klid. Matěj na to odpověděl: ,,Sice ho obereš o polovinu majetku, ale zůstaneš sama a přijdeš o svou životní úroveň. Odpusť mu a nech se dál rozmazlovat.“ A měl pravdu. Nakonec jsem si to všechno v sobě srovnala, manželovi odpustila a žiji si jako v pohádce. Richard se snaží, jak může, a já si užívám ještě většího luxusu, než kdy předtím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články