Alena (38): Starosti se synem mne stály peněženku i s doklady. Později mě čekal velký šok

Alena (38): Starosti se synem mne stály peněženku i s doklady. Později mě čekal velký šok
Zdroj: pixabay.com

Aleně se přihodila nemilá věc. Jednoho dne ztratila peněženku i s doklady. A když si myslela, že má konečně vyhráno a může být v klidu, přišel obrovský šok. Někdo zneužil její doklady i identitu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 22. 06. 2020 11:00

Jmenuji se Alena a žiji se svým manželem Richardem (40). Společně máme syna Tomáše (15), který je momentálně v těžké pubertě. Takže mám z něho těžkou hlavu a nedopatřením jsem ztratila peněženku i s doklady. Pak už jsem se nestačila divit.

Jednou jsem si nedala pozor a bylo to!

Přitom jsem člověk, který si dává na věci velký pozor, a většinou si všechno několikrát překontroluji, ale tenkrát jsem to neudělala.  Jednoho dne, když jsem šla z práce domů, tak mi volali ze školy. Tomáš zase udělal nějaký průser. A právě ve chvíli, kdy jsem vytahovala z kabelky zvonící mobil, mi musela peněženka někde vypadnout. Nevšimla jsem si toho a zjistila to až druhý den, když jsem chtěla platit v obchodě. Peněženka najednou nebyla, hledala jsem všude a byla z toho velmi nervózní.

Někdo zneužil mou identitu a vzal si na mě půjčku

A tak začalo běhání po úřadech a vyřizování nových dokladů. Platební kartu jsem naštěstí včas zablokovala. Do měsíce jsem měla všechno vyřízené a konečně jsem si oddechla, protože tohle opravdu není nic příjemného. Bohužel předčasně. Ve schránce na mě čekal šokující dopis. Už nápis na obálce mě zarazil: Půjčujeme rychle. Když jsem ho však otevřela, málem jsem omdlela. Někdo si na mě vzal půjčku ve výši dvaceti tisíc. A mě přišla upomínka.

Někdo zneužil mou občanku a zfalšoval můj podpis. Začala jsem jednat. Zavolala jsem na číslo uvedené v dopise, z druhé strany se ozval arogantní mužský hlas a řekl mi, že ho to vůbec nezajímá a mám prý co nejdřív zaplatit, jinak pošle vymahače. To už jsem byla hodně ve stresu a brečela jsem. Manžel mě vzal a šli jsme na policii. Tam jsme vše nahlásili, a oni slíbili, že vše prověří. Teď se jen modlím, aby všechno dobře dopadlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články